Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Să vină Armata!

Să vină armata! Şi armata a venit, prin ger şi viscol, printre nămeţi. A venit ca întotdeauna când a fost nevoie de ea! De data asta, solicitarea a lansat-o Boc cel mic, de la tribuna Comandamentului pentru situaţii de Urgenţă, constituit la MAI. După ce a numărat, sau enumerat, Boc a lăsat-o pe ministereasa Transporturilor să zică vreo două vorbe şi pe… ministru Apărării. Igaş, probabil, era prea nesemnificativ ca să glăsuiască ceva…
Gabi Oprea, încruntat fiind deoarece era pătruns de dificila situaţie cu care se confruntă o jumătate de ţară (a venit totuşi iarna de 2 luni…) a spus, pe un ton milităresc, că: “Armata îşi va face datoria!”

După care, au plecat în teritoriu, unde, sărmanii oameni aşteptau de aproape 24 de ore să vină autorităţile să îi ajute.
La faţa locului, Boc a cerut militarilor care ajutau la dezăpezirea autostrăzii Bucuresti-Piteşti, să-i dea o lopată. Timp de 4 minute, în ger şi viscol, fără căciulă şi mănuşi Boc a dat la lopată.Uau! Iar operaţiunea o făcea sub privirile lui Oprea şi a lui Boagiu… El a afirmat ca are antrenament şi experienţă în “mânuirea” lopeţii.

Întrebat fiind dacă mai are energie după ce a coordonat noaptea trecută Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Boc a spus: “Am antrenament din tinereţe. Se vede după cum mânuiesc lopata”.

Chestionat de ziarişti dacă nu îi este frig, deoarece, cum am mai spus, nu purta căciulă şi mănuşi, Boc a răspuns: “Pai dacă mie mi-e frig, ce să zică oamenii aceştia care sunt toată ziua în ger şi frig? Eu ce să mă plâng…”.

În încheierea vizitei, Boc le-a cerut celor doi miniştri aflaţi de faţă să folosească maşinile armatei, inclusiv “tancuri cu şenile” (?!), pentru operaţiunile de dezăpezire în cazuri de urgenţă.

În acest timp, la căldurică, cineva care nu se consideră un dictator şi nici nu vrea să demisioneze pentru că ţara este în criză şi nu se poate, meditează la faptul că vremea ţine cu el…

B.S.

Infomondo Militar

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

13 Responses to “Să vină Armata!”

 1. mauru says:

  Basescu a vazut armata in agricultura.N-a vazut-o in mina ,la canal ,la obiective industriale si mai ales n-a vazut-o la calamitati naturale,dezastre etc.In toate aceste locuri tot cei ce aveau puterea a trimis-o.Pina cind armata va suporta nedreptatile la care o supun cei de la putere?
  PE EI CU TOATE FORTELE!!!!!

 2. 15 mc says:

  Ce treaba are armata cu dezapezirea?

 3. gogu says:

  Fratilor, mai lasati dracului rememorarea contributiei Armatei in economia nationala. Eu am mai spus si reiterez: nimeni nu poate judeca Armata daca nu face sau nu a facut parte din ea. Armata nu e ”populara”, sau ”democratica”; Ea este ARMATA si gata. Ea nu are a se justifica sau da explicatii in afara cadrului LEGAL. Ea TREBUIE sa-si execute misiunile ce decurg din Constitutie, legi si regulamente si atit, fara explicatii ! Cind un militar isi jertfeste viata, asa cum a jurat, civilii au vreo obligatie ? Nu au, ca de aia platesc Armata, sa-i apere. Daca e asa, fiecare, civili si militari, sa-si respecte conditia si OBLIGATILE ASUMATE . Punctum !

 4. gogu says:

  Erata : OBLIGATIILE….

 5. SKY SPY says:

  Lui Mauru: Pai, de unde sa vada, prietene, Basescu, ce facea armata in vremurile cand inca mai avem armata ? La inundatiile catastrofale din ’72, ’76, la cutremurul din martie ’77, in mine, la constructii, etc ? Pe vremea aceea TVR-ul nu prezenta astfel de aspecte decat cca. 30 min. duminica dimineata la “Ora Armatei”. Iar el, saracu, bantuia prin porturile lumii, facand bisnitza cu tigari, blugi, whisky si casetofoane, sau… se umplea de… vitejie si boli venerice prin bordelurile din porturi !!! Cam asta era viatza de vaporean inainte de ’89.

  Cat despre Boc, cu celebra expresie “tancurile pe senile” sa stiti ca nu el e de vina ! Ci cei care l-au pus si-l mentin sub o palarie mult prea mare pentru tartacutza lui !… De fapt, daca ma gandesc bine, s-ar putea totusi sa aibe si bietul de el dreptate !!! La banii pe care-i primeste armata pentru inzestrare si intretinere, nu m-ar mira sa vedem in curand si… tancuri fara senile !!! O fi stiind el ceva !!!
  Oricum, una peste alta, a dovedit din nou ca se pricepe mult mai bine la lopata si la coasa decat sa conduca un guvern !!!
  Chestia asta imi aminteste de o celebra replica din serialul de demult “Pistruiatul” – uite ca se faceau filme bune si pe atunci – in care regretatul Toma Caragiu – in rol de comisar de politie din anii ’40 il intreba pe la fel de regretatul Mihailescu Braila ( care juca rolul unui politist tembel, incompetent si gafeur numiot Ciripoi)… citez din memorie: ” mai Ciripoi, cine ma-ta te-a bagat pe tine in polizie ???” Schimband Ciripoi cu Boc si politzia cu politica, poate dam de o replica demna de “Poata Universitatii ”

  Sa auzim de mai bine !

 6. dan says:

  aduceti tancurile fara senile!ca se supara boc-poc!

 7. colonelul63 says:

  Chiar asa , de ce scot armata la dezapezire? Unde sunt angajatii de la drumurile nationale si banii pa care ii dam pe rovignete sau la combustibili.
  Scot armata la treaba si pe urma o jignesc .

 8. sat says:

  mda, e adevarat ca, armata, a iesit dintotdeauna oriunde …, asta nu-i o problema, problema lui boc trebuia sa fie alta mult mai importanta, oare de ce, in finlanda, etc, unde iarna este de fapt la ea acasa si de unde pleaca – sau ma rog din zona – “mos craciun” si unde, km pentru deszapezire zicese ca ar costa aproximativ 1600 euro iar in romania … ditamai 5 – 6000 de euro, o fi mai “iernoasa romania sau e o tara cu mai multi prosti si cativa smecherii”, asta trebuie sa ne spuna boc, nu ca iesit “armata ” la deszapezit, ca ea iese si a iesit in fiecare iarna !

 9. GIGEL says:

  Boc,= LUIS DE FUNES,sau CHARLIE CHAPLIN,al politicii romanesti.N-ea stresat pe 26.01 2012 cu masurile lui de tot hazul pentru indepartarea zapezii .Achemat ARMATA,JANDARMII,POMPIERII.Foarte bine,dar tinerii din cele trei sisteme cu ce sa iasa,cu LOPETILE,noi scoase de la STOCUL de mobilizare.Ma asteptam sa vad cateva DACURI 6X6,vreo cateva TABURI,,TRACTOARE DE TANC…Dar din pacate astea daca mai exista prin armata,sunt neincadrate cu soferi,mecanici conductori,iar unitatile ce detin asemenea tehnica sunt la sute de KM de Bucuresti.Pai atunci ce a prezentat populatiei la defilarea de la 1 DECEMBRIE ARMATA,s-a adeverit ca este o mare mare minciuna.Daca ar mai fi si vreun cutremur in aceste momente,s-ar observa DISOLUTIA STATULUI.Deci Romania in ziua de astazi este depasita de orice eveniment care s-ar intampla.Poate undeva ar mai fi restrse,dar nu are cine sa CONDUCA aceste resurse,pentru rezolvarea situatiilor.Peste tot sunt doar politicieni,care sunt depasiti de realitatile din tara.Si asta de la conducerea ARMATEI,INTERNELOR,TRANSPORTURILOR,SANATATII…ETC.,IN JOS.

 10. Santinel says:

  Care a fost baza legala pentru folosirea personalului si tehnicii MApN ?Cum se vor justifica cheltuielile cu tehnica ? Cum ar fi fost justificat un accident de munca pe timpul ,,dezgroparii” JEEP-urilor,SUV-urilor si altor ,,dispozitive explozive”? Cind a fost instituita starea de urgenta ?Sa vina alu Fratila sa ne povesteasca !

 11. iceparu says:

  Ce prost in viitor vom mai avea care sa spuna ca armata nu a facut nimic decat dezapezire?

 12. misu says:

  De ce mult hulita armata ??? Unde sunt activistii portocalii ai pdl ??? ca faceau spume –portocalii– la gura , atunci cand venea vorba de armata !!! Nemaifiind soldati in sensul de soldat, acum cei care au iesit la ordin, vor fi platiti suplimentar, sau o dau la intors ???. De, codul muncii !!, sau aici nu se aplica ???

 13. ionel20 says:

  Pentru orele muncite in ger de catre militari se da grupa I la pensie?