Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Tokes – Clujul are nevoie de statut special pentru păstrarea identităţii comunităţii maghiare

Europarlamentarul Laszlo Tokes, vicepreşedinte al Parlamentului European şi preşedinte al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT)  (că multe funcţii publice mai deţine!) este neabătut.  Se pare că este decis să îşi continue munca în sprijinul ţelului care în ultima vreme îl tot animă: autonomia ungurimii. După îndemnul adresat secuilor de a ieşi în stradă ca să ceară autonomia ţinutului secuiesc, după întocmirea “Raportului din umbră” în care se plângea că ungurii nu au suficiente drepturi şi înaintarea acestui raport la Geneva, acum s-a focusat asupra oraşului Cluj-Napoca, capitala Ardealului.

continuare

Dank Media

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Tokes – Clujul are nevoie de statut special pentru păstrarea identităţii comunităţii maghiare”

 1. vios says:

  Tokes,reloaded! VAX!!! Dreptul de a latra in UE e sfant. Ma “induioseaza” grija fata de ungurime. Buun! Dar in Bucuresti oare or avea drepturi? Fiindca ungurii sunt cata frunza si cata iarba, in lumea asta, eu zic ca mai bine se unesc Bucurestiul si Budapesta,formand o singura tara,al carei presedinte sa fie,cine altul, decat salvatorul maghiarimii -popa Tokes. Dar ma intreb,oare v-a avea aceeasi “grija” si fata de…romani? Fiindca el este “dual” -adica,este platit de statul roman si reprezinta interesele Budapestei -nimeni nu-i mai indicat pentru functia suprema in “stat”. Doamne,ce tara avem (pardon,conducere)! Pentru ultimele declaratii,v-a mai primi o distinctie…romaneasca!

 2. Schwartzkopff says:

  Ai vazut Viorele cum se intorc tiganii nostri?! ca pasarile calatoare. Ce priviri, ce fete au!!! asa arata si educatia din Romania, ca ei – schimonosita. Marii nostri “inamici” tiganii si ungurii inca nu se simt in regula in tara lor si asta e esecul nostru al majoritatii. Acum ca nu mai sunt granite ce este mai simplu pentru Romania? sa transfere problema tziganilor romani in curtea UE, frumos nu e asa?

 3. vios says:

  Ma rog,asta-i parerea ta. Dar spune-mi tu,ce-ar trebui sa faca romanii(sa zic asa),ca tiganii sa se simta bine aici -daca tot ai pomenit de tigani? Pai ajutoare sociale au;invatamant au,dar vin la scoala doar pentru a lua ajutoarele;libertate de exprimare in limba lor,au;locuri la facultati numai pentru ei,au…Nu stiu daca am uitat ceva. Si toate astea la indicatiile UE. Mergem de vreo cativa ani pe integrarea lor,dar rezultatele sunt…cele pe care le vede oricine (infractionalitate,mizerie,incultura,s.a). As vrea sa-i vad si pe ei plangandu-se de asimilare…dar nu-i cazul. Ei sunt o etnie aparte,care isi traieste viata dupa reguli(care noua ni se par din evul mediu),ce nu-si doreste educatia si integrarea in majoritate. Dar trebuie sa-i suportam fiindca sunt…ai nostrii. Ascultam declaratia unuia dintre cei “intorsi”: ce sa faca in targul asta de Romanie! La Franta (il citez), cerseste la pomana si castiga mai mult de 10 euro pe zi,mai mangleste din magazine…Asta-i frumos,nu-i asa Generale? Ma intreb de ce n-au reusit francezii,italienii si altii sa-i integreze,fiindca noua ne dadeau lectii de ce trebuie sa facem. Asta in spiritul UE.
  Personal n-am nimic cu ungurii,daca asta insinuezi! Dar nu-i suport pe cei care scuipa tot ceea ce este romanesc -ca de ex. Laszlo Tokes. Vezi ceva rau in asta? Ungurii sunt oameni creatori,seriosi si muncitori. Aici nu este vorba de ura, idei vadimiste si alte rahaturi. OK!

 4. Lucian* says:

  Am o veste proasta pt Tokes. nu-l mai cred euro-parlamentarii :).
  Cand celelalte tari au vazut pretentiile, au cam inchis si discutia.