Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Traian Băsescu, despre procesul de restructurare a MAI

La finalul şedinţei CSAT din 15 decembrie, Traian Băsescu a făcut mai multe declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă. Referitor la procesul de restructurare a MAI, Traian Băsescu a declarat:
“Acest proces (cel de restructurare n.r.) a inclus desfiinţarea a 35.056 de posturi care erau neocupate, dar generau finanţare de fond de salarii.În acelaşi timp, au fost disponibilizaţi 9.330 de angajaţi, în urma selecţiei făcute de Ministerul de Interne – şi acest proces va continua”.

Preşedintele a spus că, potrivit tuturor elementelor prezentate de ministrul Igaş, “nu a fost diminuată cu nimic capacitatea operativă a Ministerului de Interne, fie că este vorba de poliţie, jandarmi, pompieri sau alte structuri ale Ministerului de Interne”.
Au fost disponibilizaţi, cu prioritate, cei care au venit din afara sistemului, adică aceia care au fost angajaţi “din afară, fără şcoli de poliţie, fie că erau de ofiţeri sau subofiţeri”.
“În orice caz, procesul va continua, a spus Băsescu.

Preşedintele a mai afirmat că “nu se justifică a mai continua” scoaterea de promoţii mari din şcolile de subofiţeri şi de la Academia “Alexandru Ioan Cuza”. Aceasta, pentru că absolvenţii nu pot fi angajaţi.
“Practic, se generează locuri de muncă pentru instructori, profesori în aceste şcoli şi se produc absolvenţi pe care Ministerul de Interne nu-i poate absorbi. De aceea, am cerut Ministrului de Interne să ia măsuri de corectă calibrare a promoţiei care va intra în 2012 atât în Academia “Alexandru Ioan Cuza”, cât şi în alte şcoli ale Ministerului, a spus Traian Băsescu referitor la acest subiect.

În concluzie, preşedintele a cerut ca “promoţia anului 2012 să fie corect calibrată din punct de vedere al nevoilor de perspectivă ale Ministerului de Interne”.
“Se impune însă un efort al ministerului pentru a da o soluţie promoţiei care a terminat în 2011 şi nu este angajată. Totuşi, în aceşti oameni s-a investit, şi am convingerea că mai pot fi găsite cadre care provin din alte sisteme decât din şcolile MAI şi care pot fi trimise de unde au venit, pentru a se crea locuri promoţiei 2011. Sper ca acest lucru să se întâmple în primele luni ale anului viitor”, a spus în încheiere Traian Băsescu.

 

 

Sursa: comunicat de presă al Preşedinţiei României

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Traian Băsescu, despre procesul de restructurare a MAI”

 1. indisciplinatu says:

  Igas si ai lui or s-o ia “in mana” in instanta,…au facut niste testari/examinari dupa ureche si niste comunicari la plangerile prealabile facute de cei disponibilizati de te doare capu’ creierului….trecerea in rezerva s-a facut in mod ilegal in majoritatea cazurilor,…au inceput sa-i ameninte pe oameni sa-si retraga plangerile, filaj, etc…..este incredibil ce se intampla cu tara asta!!!
  Tembelii umbla liberi prin guvern, parlament si “prezidentie”….cenzurati-o si p-asta!!!!
  E un adevar, nu ofensez pe nimeni!!!!

 2. indisciplinatu says:

  Mukles….suntem urmariti, pas cu pas!!!
  Traiasca Statul Politienesc Roman!!!!

 3. TUKU says:

  Sa ne spuna Oprea si Igas cu ce drept a defilat pe sub Arcul de Triunf o formatiune paramilitara a politiei locale calare – care este ilegala ?

 4. TUKU says:

  -Oprea asi face armata paralela.
  – Primarul General are politie locala calare – personala
  – Ontanu are detasamente de tineri paramilitare
  – In Covasna si Harghita sant si se antreneaza detasamente paramilitare formate din etnici maghiari.
  Cine conduce CSAT-ul ????

 5. TUKU says:

  UNDE SANT MILITARII ACTIVI SI IN REZERVA – DE CE NU SANT ARESTATI TRADATORII DE NEAM SI TATA !

  CINE a permis defilarea de 1 Decembrie a unor formatiuni paramilitare ilegale – pe sub Arcul de Triunf – batindu-si joc de armata si ponegrind memoria inaintasilor !

  Alooooo – BASESCU , OPREA, IGAS – vreau raspuns !!!!!!