Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Wikileaks – diplomaţii americani la Bucureşti trebuiau să obţină date biometrice despre liderii români

Wikileaks continuă să facă “valuri”, prin informaţiile pe care le-a făcut publice. Potrivit unor note, SUA ar fi cerut diplomaţilor săi să obţină “date biometrice” despre liderii români şi despre consilieri actuali sau emergenţi” din România.
Aceasta, potrivit unei note publicate de Wikileaks şi citate de Guardian şi MEDIAFAX.

Nota diplomatică este datată din 16 iunie 2009, fiind inclusă în categoria documentelor secrete, cu menţiunea interzicerii accesului pentru cetăţenii non-americani.

Ea prezintă “lista de priorităţi” privind activitatea de strângere de informaţii a diplomaţilor americani în România.

Acestora li se cere să obţină date despre “vulnerabilitatea sau vulnerabilităţile” sau despre “personalitatea” liderilor români, precum şi date “financiare, de sănătate şi biometrice” despre aceştia.

Site-ul WikiLeaks, specializat în dezvăluirea de documente secrete, a început duminică, 28 noimebrie, publicarea unui calup de peste 250.000 de note diplomatice americane, acţiune considerată de Departamentul de Stat american drept “un atac la adresa intregii comunităţi internaţionale”.

Sursa: MEDIAFAX


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Wikileaks – diplomaţii americani la Bucureşti trebuiau să obţină date biometrice despre liderii români”

 1. Stelian P. says:

  Oare diplomatii romani nu culeg asemenea informatii ? Singura problema e ca nu da bine la public sa spui asa ceva.

 2. Gogu says:

  Steliane, daca tu ai trait zeci de ani la ei si te simti mai mult licurici decit roman nu inseamna ca ai dreptate. Cind cauti asemenea date te pregatesti sa ”dirijezi” cum vrei tu anumite persoane si, in caz de necesitete, sa le scoti din joc. Ca la poker. Exemplele sint numeroase si notorii. Pina la un punct inteleg, dar intrebarea este: Faci asa ceva si prietenilor ????? Sau prietenii sint, de fapt, tari ocupate pe care le denumesti prietene, sa nu se prinda popoarele respectve ?
  E josnic, Steliane ! Dar, poate, dezvaluirea continutului telegramelor, aflata in derulare, daca nu este o combinatie de genul celei din 11 sept.,
  e un semn de fisura….Si cind presiunea e mare aceasta se transforma in ruptura !

 3. Stelian P. says:

  Gogu
  Increderea presupune si verificare. Asa este sau nu am auzit eu bine ? Cind cineva iti verifica tie activitatea ce urmarea ? Sau pe tine nu te-a verificat nimeni ?
  Da, le faci asa ceva si prietenilor si daca prietenii sunt corecti chiar te ajuta sa-i verifici. Tu nu ti-ai verificat niciodata sotia ?
  Tara ocupata ? La ce tara te referi ?
  Nu e josnic, e ceva normal intre state care doar in urma cu citiva ani erau inamice. Site-urile noastre sunt pline cu oameni care cer moartea unor popoare sau vor distrugerea Americii. Tu nu ai vrea niste garantii in plus ? Israelienii au fost prinsi cu mita in sac cind isi spionau aliatii cei mai de incredere. S-au stricat relatiile ?

 4. indisciplinatu says:

  bok o fi fost vizat????….

 5. PESEVE says:

  Domnule Stelian P va rog sa faceti un mic sacrificiu si sa folositi pe viitor un alt nume fiindca se pare ca unele confuzii , la receptie, imi creaza dificultati pe alte forumuri. VA MULTUMES!