Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ziua Veteranilor de Război

coroana_depusa_de_veteranii_de_razboiPe 29 aprilie este celebrată Ziua Veteranilor de Război. Titlul de “Veteran de război” a fost instituit în urmă cu 111 ani, la 29 aprilie, de Regele Carol I, în baza prevederilor Convenţiei de la Geneva din 1870 a statelor europene, în onoarea combatanţilor acoperiţi de glorie pe redutele Războiului de Independenţă.
Această zi a devenit, din anul 2007, Ziua Veteranilor de Război.

Ziua Veteranilor de Război este o zi specială, un moment de referinţă pentru a cinsti şi omagia venerabilii ostaşi ai ţării, care au oferit de-a lungul timpului lecţia demnităţii şi a patriotismului.

Veteranii de Război au demonstrat că  ” iubirea de ţară este cea mai nobilă virtute, pentru care merită şi trebuie să lupţi până la sacrificiul suprem”.

În cursul zilei de 29 aprilie, ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, participă la ceremonia militară de depuneri de coroane de flori cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Naţională de Apărare).

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Ziua Veteranilor de Război”

 1. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  Înţeleptul chinez Sun Tzu a spus, cu mult înainte de Hristos, “Nici o ţară nu poate fi cucerită fără o complicitate din interior”.

 2. Ilie Vaduva says:

  Daca poporul, guvernul si statul platesc cu 250 lei pe luna un veteran de razboi, cine sa mai apere tara asta? In Romania ma sunt cateva sute de generali de peste 90 de ani, si nesimtitii din parlament discuta despre liberalizarea drepturilor minoritatilor deviationist-sexuale, si formarea unor cercuri extinse de pederasti prin scoli, licee, facultati, institutii publice, etc. Raspectati veteranii ca sa va respecte si ei pe voi…

 3. ROBERT HORVATH SUA says:

  DOMNULE BASESCU VA JUCATI CU FOCUL !

  ULTIMATUM OFICIAL

  Presedentia Romaniei
  Traian Basescu
  Excelenta.

  Am trimis pe adresa dumneavoastra numeroase memorii cerand o ancheta
  prezidentiala in cazul criminal Dan Voiculescu. Nu am primit nici un raspuns
  confirmarea primirii sau numar de inregistrare. Sunt cetatean roman si american.
  Deci legea este incalcata chiar de institutia dumneavoastra.
  Am documente vizuale si audio care implica pe Dan Voiculescu in lichidarea
  lui Marin Ceausescu . Deasemenea probe despre cel mai mare furt din istorie,
  banii lui Ceausescu. Informatiile sunt confidentiale .
  Cele 4-6 miliarde de dolari apartin cetatenilor Romaniei si dumneavoatra aveti
  datoria sa faceti tot ce este posibil sa fie recuperati.
  Nu ma voi hazarda prea in speculatii in legatura cu motivele dumneavoastra.
  Poate sunteti dezinformat sau lipsit de curaj. Sau poate sunteti santajat. Intereseaza prea putin.
  Concluzie. In cazul in care nu sunt contactat pana la data de 10 Mai a-mi iau libertatea de-a va sanctiona in justitie si de a ma adresa celor mai inalte foruri europene si internationale.
  Va rog a acorda consideratie necesara acestor randuri.
  Copia acestui ultimatum a fost remisa ambasadelor S.U.A, Germaniei si Frantei.
  Confirmati primirea.
  Trimisa direct si prin Ambasada Romaniei in SUA.
  Robert Horvath Dèva
  Presedinte DEVARTES FILM INTERNATIONAL
  New York – Tokyo
  PS Cazul este presentat pe scurt in interventia in direct la Romania TV 10 Martie
  Simona Gheorghe ….ca urmare a ei am fost dat in judecata de Dan Voiculescu.

  http://www.rtv.net/dan-voiculescu-l-a-dat-in-judecata-pe-jurnalistul-robert-horvarth_74706.html

 4. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  PNL il inteapa pe Dusa: ”Armata romana nu este in stare sa ocupe posturile NATO care ii sunt oferite…
  Autor: inpolitics
  PNL il inteapa pe Dusa: ”Armata romana nu este in stare sa ocupe posturile NATO care ii sunt oferite!”
  Din pricina lipsei fondurilor necesare, brava armată română nu este în stare nici măcar să ocupe posturile NATO care îi sunt oferite, afirmă deputatul liberal George Scutaru, într-o declarație politică.
  ”Prezenţa militarilor români în structurile NATO este inferioară posturilor alocate ţării noastre în urma negocierilor avute la nivelul Alianţei. Nerezolvarea acestei probleme poate avea ca rezultat periclitarea imaginii României ca aliat. Un exemplu în acest sens este cel de la baza aeriană de la Geilenkirchen, unde operează avioane AWACS, în care, deşi avem alocate cinci posturi, ocupăm doar trei. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Comandamentul Operaţional Întrunit de la Brunssum, unde avem alocate şapte posturi, dar ocupăm trei. Situaţii similare există şi în alte zone de responsabilitate NATO. Este vorba de posturi în structuri multinaţionale ale Alianţei, negociate şi asumate de România. Militarii noştri îndeplinesc nişte misiuni împreună cu colegi din alte state NATO, iar dacă de la noi lipsesc patru din şapte persoane înseamnă că misiunile celor absenţi trebuie îndeplinite de militarii din alte ţări. Această situaţie ridică semne de întrebare asupra seriozităţii noastre, mai ales că vorbim de angajamente asumate. Motivul absenţelor noastre îl constituie lipsa banilor. Este păcat ca o imagine pe care România şi-a construit-o cu greu şi îndelung, chiar şi cu pierderi umane, să fie ştirbită pentru că uneori nu ştim să ne stabilim nişte priorităţi sau fiindcă nişte birocraţi angajaţi prin ministere cred că vor fi decoraţi dacă fac economii tăind din posturile pe care le avem la NATO”, precizează George Scutaru. (R.G.)

 5. indisciplinatu says:

  Cum cine, domnule general??? Actuala generatie de tineri care se duc la mall sa vada tehnica militara expusa la intrare!!!!

 6. lute says:

  Ilie nu-i Gheorghe, deci nu-i general…

 7. lute says:

  Ce sunt alea “angajamente asumate” in Romania? Daca era ceva de ciordeala, da! In rest, lasa-ne, dom’le, ca avem probleme importante…