Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

România a predat Slovaciei Preşedinţia Grupului Director al Batalionului multinaţional de geniu “TISA”

România a predat Slovaciei exercitarea, pentru o perioadă de un an, a Preşedinţiei Grupului Director al Batalionului multinaţional de geniu “TISA”.
Ceremonia de predare-primire a conducerii acestei iniţiative de cooperare militară regională, s-a desfăşurat miercuri, 30 ianuarie, la sediul Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, din Sibiu.

“Protocolul de predare-primire a fost semnat, din partea României, de către general-locotenent Dan Ghica-Radu, locţiitorul şefului Statului Major General al Armatei României, iar, din partea forţelor armate ale Republicii Slovacia, de generalul-maior Miroslav Kocian, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării”, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

“Pe timpul deţinerii preşedinţiei Iniţiativei “TISA”, partea română a avut ca obiectiv continuarea afirmării Batalionului multinaţional de geniu “TISA” ca instrument important de cooperare între ţările din regiune, în scopul prevenirii dezastrelor naturale şi înlăturării consecinţelor acestora. Totodată, ne-am propus creşterea vizibilităţii iniţiativei prin aplicarea politicii uşilor deschise şi atragerea de noi membri”, a declarat generalul-locotenent Dan Ghica-Radu.

La rândul sau, generalul-maior Miroslav Kocian a declarat că “va fi o provocare pentru partea slovacă să menţină la acelaşi standard nivelul cooperării multinaţionale din timpul preşedinţiei româneşti”.

“Studiem posibilitatea extinderii proiectului regional TISA, fie prin includerea în zona de responsabilitate a batalionului multinaţional de geniu a bazinului Dunării, fie prin primirea de noi membri”.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “România a predat Slovaciei Preşedinţia Grupului Director al Batalionului multinaţional de geniu “TISA””

  1. Nea Corleone says:

    Cu regret d-nule Dancuta!

    Ce porcarie cu idiotul “Lica”!!!!Nu poti citi nimic interesant,nu poti comenta nimic,de bine/de rau….peste tot apare “Lica” cu copy/paste.E si asta un exemplu despre cum moare un blog
    sincer prefer MH decat cretinii de pe aici