Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

România – acuzată de Ucraina că nu a respectat procedurile diplomatice

Ministerul Apărării de la Kiev a declarat joi, 5 martie, pentru NewsIn că “România nu a respectat procedurile diplomatice în cazul celor doi diplomaţi ucraineni expulzaţi şi nu a comunicat oficial motivele acestei decizii”. (N.r. până la această declaraţie a ucrainienilor, la Bucureşti se ştia că doar un diplomat a fost expulzat). Prin urmare, Kievul “se consideră neîndreptăţit şi va avea o reacţie pe măsură”.Contactat de NewsIn, biroul de presă al Ministerului ucrainean al Apărării a confirmat că “doi diplomaţi ucraineni au fost expulzaţi de România, însă afirmă că Bucureştiul nu a respectat procedurile obişnuite în asemenea cazuri şi nu a explicat motivele pentru care a recurs la un asemenea gest. În consecinţă, a arătat ofiţerul de presă, Ucraina este pe cale să răspundă în mod adecvat, întrucât consideră că este neîndreptăţită”.

“Dacă ar fi fost repectate normele diplomatice, reacţia Ucrainei ar fi fost alta”, a completat oficialul ucrainean.

“Încă nu a fost luată o decizie concretă din partea factorilor politici responsabili” a afirmat în încheiere purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainian al Apărării.

Sursa: NewsIn

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “România – acuzată de Ucraina că nu a respectat procedurile diplomatice”

 1. Ando says:

  Ce se mai face la noi cu profesionalism? Profesionalismul se face cu profesionisti ! Dar acesta mai este un criteriu al valorii in zilele noastre?

 2. DE CE BAL says:

  Pentru domnul Ando,
  Nu va pripiti. Oficialii ucrainieni dau explicatii care sa acopere uluirea lor ca au cazut in capcana Moscovei. Miza cea mare ramane divizarea Ucrainei si slabirea actualei conduceri de la Kiev, care mai se uita spre Vest.
  Nici pe departe nu este un gest necugetat al romanilor, ci unul bine coordonat. Peste Ocean…

 3. DE CE BAL says:

  Excesul de zel s-a manifestat in mediatizarea grobiana a arestarii celor doi furnizori de date, subofiterul roman si cetateanul bulgar. Si apartine unui decident dornic de o anume afirmare/confirmare…

 4. intrebatoarea says:

  Întrebare pentru De ce bal:

  De ce ar fi Rusia aşa de interesată să decridibileze actuala conducere proocidendalîă de la Kiev când aceasta oricum nu va mai accede la putere la viitoarele alegeri?

  Nu ar poza astfel Rusia în “omul cel rău” al relaţiilor internaţionale, inutil?

 5. DE CE BAL says:

  Intrebari inteligente, dar partial retorice. Nu conducerea actuala de la Kiev este problema. Ci viitoarea orientare a Ucrainei. Care nu poate fi intoarsa cu fata, in totalitate, spre Moscova, chiar daca vin la putere cei ce sunt pentru unirea cu Maica Rusia.
  Conductele de gaz trec prin doua zone ucrainiene, cea PRO EST si cea PRO VEST. Chiar daca vor pierde alegerile actualii guvernanti ucrainieni, vor controla structurile economice din zona occidentala a Ucrainei.
  Ceva le-a reusit rusilor. Dupa agitatia de la Bucuresti, cu spionul aparent bulgar, aparent racolat de SRI si de fapt mandatat de KGB/FSB, dorinta de a accede Ucraina in NATO va fi privita la apropiatul Summmit NATO cu reticenta. Avantaj Moscova. Unul dintre ele…