Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

România interesată să achiziţioneze avioane Eurofighter second hand din Germania?

Eurofighter cel mai competitiv avion european şi nu numai

Potrivit Financial Times Deutschland România, Cehia, Croaţia, Bulgaria şi Slovacia sunt interesate de posibilitatea de a achiziţiona avioane folosite în prezent de aviaţia militară germană – Luftwaffe.

România, Cehia, Croaţia şi Slovacia ar fi interesate de avioane aproape noi utilizate acum de aviaţia militară germană.

Achiziţionarea unor avioane militare noi este prea scumpă pentru aceste state, de aceea ele caută soluţii pentru modernizarea flotei de avioane cu bani mai puţini.

Până acum, avioanele Eurofighter, construite de un consorţiu european format din Alenia Aeronautica, BAE Systems şi EADS, au fost achiziţionate de Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Austria şi Arabia Saudită. Preţul unui avion este între 60 şi 80 de milioane de euro, preţ ce include şi antrenamentul piloţilor.

România a mai primit două oferte pentru achiziţionarea de avioane Eurofighter Typhoon de la constructorul italian Alenia Aernautica, atât avioane noi cât şi second hand. Oferta cuprindea şi un program de offset.

Avioanele Eurofighter Typhoon sunt considerate de specialişti, în momentul de faţă, cele mai bune avioane de luptă, dar preţul şi costurile de operare ale acestora sunt foarte scumpe.

sursa: Financial Times Deutschland

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “România interesată să achiziţioneze avioane Eurofighter second hand din Germania?”

 1. PUIAC says:

  Daca Romania va achizitiona Eurofighter Typhoon (chiar SH),ma ofer voluntar pentru a pilota la zborul de despartie un LanceR B impreuna cu vechiul meu coleg din prima escadrila .
  Vasile,avem o problema !
  Tu ,romane, ,,Kreskova” lansa (CSAT cererea de achizitie) ?

 2. ursu says:

  Sa dea Dumnezeu sa pilotati ce-i mai bun! Macar cu atit sa se aleaga Armata Ro!

 3. descultul says:

  tot SH! sa deschida astia buticuri cu echipament militar la mana a doua pentru romanica. vai si-a amar. mai datii jos pe tradatorii de generali si o sa vedeti. SPQR

 4. Marius Fenchea says:

  Da dar acum este vorba de Typhoon care nu a prea zburat mult si teoretic mai are resursa de zbor de vreo 30-35 de ani lejer, la un avion intretinut de Luftwaffe 5 ani nu inseamna mult, este ca si cum ai cumpara daca vrei o masina atunci cand are 2-3 ani de utilizare nu prea poti sa spui ca nu e buna sau ca nu e noua….problema nu vine de la capabilitatile aparatului ci de la a-l putea folosi deoarece gurile rele spun ca Typhoon cam parleste bugetul statelor membre in programul Eurofighter deoarece costurile pe ora de zbor sunt mai mari decat la F 15 C/E americane, e drept costurile vin si cu capabilitati de avion de suprematie pur sange Typhoon fiind practic supersonicul cel mai indicat pentru a lupta cu noua generatie de avioane din familia Suhoi de la est de noi, fiind capabil sa castige o lupta aer-aer cam cu aproape orice aparat de pe planeta probabil din blocul NATO doar Rafale-ul francez fiind-ui comparabil iar F 22 pare-se putin superior datorita tehnologiei stealth.

 5. Lucian* says:

  daca ceva suna prea frumos ca sa fie adevarat, probabil ca intr-adevar este prea frumos ca sa si fie adevarat.
  Nu cred.

 6. szilard says:

  Povesti. Pina la urma o sa cumpere F-16. Obama la chemat special pe Basescu la el in America, acum citeva luni in urma, pentru discutii. Pentru ce? : ” Iti dau scutul, dar cumperi F-16, OK ? ”.

 7. szilard says:

  Ai uitat de F-18 Super Hornet.

 8. cip says:

  Sefu, ma bag si eu daca e asa, v-as lasa in cab 1.
  Doamne ajuta!