Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

România îşi va menţine trupele în Afganistan şi după 2014

Militari romani in Afganistan - foto adevarul

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat pentru HotNews că angajamentele României în Afganistan se vor prelungii şi după 2014, fiind vorba de misiuni de instruire şi susţinere a fortelor naţionale de securitate afgane.

Ministrul a reiterat că autorităţile de la Bucureşti sunt ferme în respectarea principiului “am intrat împreună, ne vom dezangaja împreună”.

Corneliu Dobritoiu a spus: “Cu certitudine, pentru ca noi ne-am asumat nişte angajamente, ca aliaţi, într-o zonă de operaţii grea. Ori, suntem fermi în respectarea principiului am intrat împreună, ne vom dezangaja împreună. Cu certitudine forţele naţionale de securitate afgane au nevoie de susţinerea Alianţei pentru atingerea unui nivel de operativitate crescut. E vorba de o misiune de instruire, de susţinere. După cum ştiti şi la Chicago (summitul NATO n.r.) ne-am angajat cu un pachet minimal financiar de jumatate de milion de dolari pentru susţinerea forţelor afgane. Mai departe, după această reuniune, Consiliul Nord Atlantic va elabora o directivă pentru dezvoltarea rolului NATO în Afganistan după 2014.”

sursa: HotNews

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “România îşi va menţine trupele în Afganistan şi după 2014”

  1. Marlon Juvet says:

    @redactia: “se vor prelungi”, faceti modificarea.