Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

România îşi va suplimenta efectivele din teatrele de operaţii

Desi cu dotare de imprumut Armata Romana isi va suplimenta efectivele din Afganistan

În timpul şedinţei şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de marţi, 25 ianuarie a.c., s-a aprobat Planul întrebuinţării forţelor Armatei României la misiuni în afara statului român în anul 2011.

Conform acestui document, faţă de anul 2010, în anul 2011, forţele Armatei României dislocate în teatrele de operaţii vor creşte în ansamblu, cu 183 de militari.

În anul 2011, Armata României va putea participa la misiuni în afara teritoriului statului, cu un efectiv maxim de 3.427 militari, din care forţe dislocate – 2.525 militari şi forţe dislocabile – 902 militari.

sursa: Departamentul de Comunicare Publică al Preşedinţiei României

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “România îşi va suplimenta efectivele din teatrele de operaţii”

 1. mari says:

  Dragi militari, de toate gradele ( nu cum zice preș…edintele, doar unii), să vedeți ce bine va fi când veți deveni rezerviști, cu rente de doi lei………corespunzătoare efortului și pericolului la care ați fost expuși. Noi, rezerviștii, cel puțin, mai avem pe ce să ne batem( legea 164 și prostiile pe care le-au emis guvernații ulterior), dar voi?????????????
  Mă mir, însă, …îmi dați voie???????, chiar niciun comentariu la acest articol sau la cel precedent, unde erau expuse măsurile adoptate de CSAT?

 2. cititor says:

  Avand in vedere nemultumirea Comandantului suprem in legatura cu lipsa coloneilor in TAB-uri pe timpul misiunilor in Afganistan, propun: sa fie numiti sa plece in misiune 183 colonei,la neajungere locotenenti colonei, in ordinea in care urmeaza sa iasa la pensie ; functiile pe care le ocupa respectivii sa fie incadrate cu subofiteri,la neajungere militari voluntari. In acest mod se va putea spune ca reforma in armata va fi incheiata. In acelasi tinmp,dupa modelul Episcopiei Romanului si Bacaului ,tuturor episcopiilor , din toate cultele ,sa li se dea cate un tanc ,un avion,iar pentru cele cu iesire la Mare si Dunare cate o nava de lupta.

 3. descultu says:

  Ar fi ideal. Fiecare comandant de TAB(humvee sau Pirahna) colonel sau jeneral , tragator la mitraliera lt.col. si oricum ar ramane si in tara destui care sa-si asume rolul de mari minti luminate si iluminate. Ceilalti (soldatii si soldatii cu sapca) afara ca sa fie piramida stabila. Cand guvernele pe rand au plusat doar pentru aia cu cange albastru totul a fost bine. V-ati speriat ca ati ajuns sa traiti cu echivalentul salariului unui principal cu vechime integrala? Oricum tot tradatori sunteti, majoritatea fii de tractoristi. De ce-i urati pe ceilalti care nu sunt ca voi? Sa ajungeti la pensia pe care o are un profesor sau un doctor, sau mai rau la 600ron taiati cu 25% si indexati cu 15%.