Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

România şi Polonia – parteneriat militar şi în viitoarele proiecte ale UE şi NATO

În urmă cu o zi, adică pe 4 septembrie, la Varşovia, în Polonia s-a desfăşurat o reuniune bilaterală româno-polonă. La reuniune a participat ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Acesta a transmis omologului său “încrederea că cele două ţări au un potenţial considerabil de dezvoltare a relaţiilor militare bilaterale”.
“Rundele de consultări la nivel înalt sunt o dovadă a excelentei noastre colaborări. Apreciez deschiderea Poloniei pentru noi oportunităţi în domeniul militar, alături de România, conform cerinţelor NATO”, a declarat oficialul român, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

Un subiect abordat în discuţiile celor 2 a fost planificarea NATO pentru misiunile post 2014 în Afganistan.

Un alt subiect de pe agenda discuţiilor a fost cel referitor la modul în care se realizează sistemul Cyber Defence din cadrul NATO, dar şi despre procesul realizării capabilităţilor militare ale Uniunii Europene.

“Vizita în Republica Polonia va continua şi astăzi”, 5 septembrie, se mai arată în încheierea comunicatului MApN.   Ministrul Mircea Duşa are programate întâlniri atât cu preşedintele Comisiei de apărare din cadrul Parlamentului polonez, Ştefan Niesiolowski, cât şi cu şeful Biroului de securitate naţională, Koziej Stanislaw.

 

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “România şi Polonia – parteneriat militar şi în viitoarele proiecte ale UE şi NATO”

  1. gheo says:

    Noi, am fost si suntem “parteneri cu multi”, ce-am invatat de la ei ?, … “nimic”, ei de la noi, … tot nimic”, cine naiba ar avea ce invata de la un neam care … nu vrea sa invete niciodata nimic, nici din propriile greseli si nici dintre ale altora, am privit si privim cu “jind” prin “gradinile si curtile altora” si, am vrea sa arate la fel si ale noastre dar, nu facem decat sa incercam “papagaliceste” sa imitam, prost, ce au si ce fac altii, iar la noi acasa totul este vraiste si lasat la “indemana unor “gasti de capuse”, mintiti si furati de toti, de la ai nostri pana la … “altii”, ne trebuie parteneriate dar, daca nu invatam nimic din ele …