Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

România şi R. Moldova – aplicaţii comune de comandament şi stat major în 2013

România şi Republica Moldova vor organiza în 2013 aplicaţii comune de comandament şi stat major, schimb de observatori militari în procesul de instruire a forţelor, consultanţă la capitolul politici şi planificare a apărării. Acestea sunt subiectele dezbătute de miniştrii apărării din cele două state în cadrul unei convorbiri telefonice, citează AGERPRES.
Ministrul român al Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, şi omologul său de la Chişinău, Vitalie Marinuţa, au convenit asupra acestor acţiuni în vederea extinderii cooperării militare bilaterale, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Chişinău.

Cei doi oficiali au făcut o trecere în revistă a stadiului actual al relaţiilor dintre cele două state în domeniul militar şi au convenit asupra dezvoltării lor.
În opinia celor doi miniştri, semnarea în aprilie 2012 a Acordului actualizat de cooperare în domeniul militar dintre Republica Moldova şi România permite deschiderea unei noi pagini în colaborarea reciproc avantajoasă dintre instituţiile militare ale celor două state şi trasarea unor noi direcţii de colaborare, se arată în comunicat.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “România şi R. Moldova – aplicaţii comune de comandament şi stat major în 2013”

  1. ROBERT HORVATH SUA says:

    IN ATENTIA ARMATEI ROMANE !

    O FOTOGRAFIE ISTORICA CARE NE FACE MANDRII PE TOTI !

    http://lilick-auftakt.blogspot.com/2012/05/fotografia-zilei-regele-mihai-alaturi.html

  2. Paul says:

    De ce sa ne faca mandrii ? Ca avem un rasfatat si un tradator pe la casele snobilor internationali ? Asta va face sa va simtiti mandru ?!?!