Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

România – stat NATO şi UE cere acestor organisme să fie solidare cu ea

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, le-a solicitat, joi 9 aprilie, partenerilor din Uniunea Europeană şi NATO să manifeste solidaritate cu România, pentru contracararea “derapajelor” de la normele democratice şi de drept internaţional provocate de autorităţile de la Chişinău, care ar reprezenta surse de instabilitate în regiune.
„Ca stat membru al Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice, România are responsabilitatea şi acţionează constant pentru asigurarea unui climat de stabilitate la frontiera estică a celor două organizaţii; dar evenimentele din ultima vreme arată clar că este nevoie de o solidaritate a tuturor partenerilor strategici din cadrul Uniunii Europene şi a Alianţei Nord-Atlantice”, a declarat Cristian Diaconescu.

Ministrul român de Externe i-a convocat pe reprezentanţii acestor organisme la un briefing pe tema relaţiei bilaterale dintre România şi Republica Moldova.

“Evenimentele din ultima vreme arată clar însă că este nevoie de solidaritatea tuturor partenerilor strategici din cadrul UE şi NATO”.

Şeful diplomaţiei române a menţionat că, în ultimele zile, a avut consultări cu omologii din statele UE şi NATO, precum şi cu Înaltul reprezentant al UE pentru politica externă şi de securitate comună, Javier Solana, şi că un rezultat al acestor discuţii şi eventuale soluţii pentru depăşirea situaţiei vor putea fi obţinute în următoarele zile.

Sursa: AGERPRES, comunicat de presă al MAE

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “România – stat NATO şi UE cere acestor organisme să fie solidare cu ea”

 1. DE CE BAL says:

  De retinut ca seful statului roman se va adresa parlamentului dupa verificarea listelor alegatorilor de catre partidele de opozitie din Basarabia.

 2. Ando says:

  Moldova isi striga durerea inca o data in fata unei lumi nepasatoare. Poate prea multa nepasare si din partea noastra a Romaniei. Unde este politica noastra externa cu masurile ei inteligente ?

 3. DE CE BAL says:

  Sa avem rabdare. Dincolo de perdeaua de fum a Kremlinului, Voronin se “va bucura”, in curand, de cetatenia sa…rusa.

 4. SCOR ILO says:

  - Si iarasi va spun: Alegeti conducatori cu iubire de neam si vatra stramoseasca si granitele se vor topi in buna intelegere si vecinatate intre popoare. Acapararea de teritorii, enlcavizarea si autodeterminarea teritoriala aduc beneficii clasei conducatoare, niciodata omului simplu care va lucra aceeasi palma de pamant asa cum face de milenii sau va migra spre alte zari cand cei care decid se gandesc la propria avere si mai putin la bunastarea celor multi.

 5. Ando says:

  S-a adresat si ce a rezolvat? (pt. De-ce-bal_