Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

România va trimite 10 militari la Misiunea EUTM în Mali

logo EUTM

În cadrul şedinţei CSAT de marţi 5 februarie, s-a aprobat trimiterea unui contingent, de 10 militari, din rândul forţelor Armatei României, la misiunea Uniunii Europene de instruire din Mali în anul 2013.

Contribuţia ţării noastre cu instructori şi personal de stat major la această misiune este în acord cu obligaţiile ce-i revin în calitate de stat membru al Uniunii Europene (UE) şi cu sprijinul exprimat pentru demersurile Uniunii de stopare a activităţilor teroriste şi de crimă organizată.

Misiunea europeană de instruire şi consiliere (EUTM) în Mali ar putea deveni deplin operaţională la data de 15 martie a.c..

Decizia de lansare a misiunii este aşteptată pentru 12 februarie.

Generalul francez, François Lecointre, care va conduce misiunea, declarase joi, la Bamako, că instruirea primilor soldaţi malieni va începe “la sfârşit de martie, început de aprilie” la baza de la Koulikoro, la circa 200 km de capitală.

În primul an, 650 de soldaţi malieni vor urma aceste cursuri, a indicat un consilier al ministrului francez al apărării.

Misiunea europeană, la care intenţionează să participe 15 ţări, va avea 491 de membri, dintre care 172 de instructori.

Franţa propune să trimită 150 de persoane, dintre care 22 în posturi de comandă, şi în jur de 50 de instructori militari. Primul contingent francez ar putea pleca la sfârşitul acestei săptămâni, iar primele cursuri ar putea începe pe 13 februarie.

sursa: Preşedinţia României,

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.