Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Românii se antrenează împreună cu americanii pentru Afganistan

Batalionul 1 din cadrul Regimentul 4 infanterie al armatei SUA se pregăteşte pentru campania din Afganistan într-un mod puţin mai diferit de celelalte unităţi americane. El va disloca în Afganistan o companie care va face parte din batalionul românesc de la Qalat, relatează publicaţia Stars and Stripes, în ediţia sa electronică.

Unitatea va fi cel mai probabil trimisă în teatrul de operaţii la sfârşitul verii o companie în provincia Zabul, care va fi “ataşată” batalionului românesc în teritoriu.

Unitatea va fi mobilizată pe o perioadă de şase-opt luni, şi nu 12, după cum se procedează cu alte unităţi.

Pentru a se pregăti pentru această misiune, unitatea s-a antrenat împreună cu militarii români la Centrul de pregătire al Forţelor multinaţionale din Hohenfels, Germania, iar la începutul acestui an militarii s-au pregătit la Cincu, în România.

“Este vorba de a forma o echipă din timp”, a declarat maiorul Sean Fisher, purtătorul de cuvânt al Centrului de la Hohenfels. Potrivit acestuia românii stăpânesc foarte bine limba engleză.

Trupele româno-americane vor avea misiunea de securiza Autostrada 1 Kabul-Kandahar, care asigură transportul proviziilor şi al trupelor în diferite direcţii.

“Avem multe de învăţat de la ei. Ei încearcă să înţeleagă modul de lucru şi procedurile noastre”, a declarat căpitanul Cîmpeanu Rareş.

“Cel mai important lucru pentru mine a fost să ştiu că dacă aveam nevoie de sprijin de la unitatea
românească, cea de artilerie (aruncatoare n.r.), aceasta va fi aici şi va fi foarte precisă”, a declarat sergentul american Robert Hartfield.

Sursa: Stars and Stripes, MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Românii se antrenează împreună cu americanii pentru Afganistan”

 1. OBAMA says:

  Cand americanii iti subordoneaza o companie vin zile cu misiuni dificile, in care contribuabilul roman va putea spune ca macar noi ne aflam la comanda trupelor comune…

 2. VERGILIU says:

  Aceste pregatiri in comun aduc un castig real trupelor noastre, pentru ca avand un etalon, pot sa se autoevaluaze, un castig real fiind si vorbirea englezei in mod curent. Cu comanda e mai complicat, trebuie mai multa ”engleza”, ca sa ajungi acolo. Si mai trebuie sa fii incaltat cu proprii tai bocanci…Oare ai nostri or fi primit de asta data echipament de sport pentru deplasare, sau defileaza fiecare in pijamaua lui?

 3. OBAMA says:

  My dear Vergiliu,
  Despre ce este vorba in propoziţie?
  Cui ii pasa de engleza?
  Sa fim seriosi!
  Mesajul politic conteaza! Si mai ales ce se asteapta de la romani. Sacrificiul suprem.
  Restul sunt cuvinte pentru nestiutori…

 4. VERGILIU says:

  Obama tata, incercam o licenta poetica, dar se pare ca nu ma pricep la versuri, asa ca pe viitor, ma voi rezuma la proza.

  see also/

  http://www.centcom.mil/en/countries/coalition

  check Romania/

 5. OBAMA says:

  PANA LA URMA AMANDOI AVEM DREPTATE…

 6. DE CE BAL says:

  Pentru Schwartzkopff: Sper ca am scris corect….M-am intors dupa un exil in strainatate, pe la Washington DC. Regret plecarea prematura a lui Michael Jackson, eram in USA joi cand s-a petrecut tragedia….
  Pentru Obama: Regret ca nu v-am intalnit la Washington, unde banuiesc ca ati fost cel putin de 2 ori. Aveti un limbaj elevat si va doresc succes pe forum.

 7. Schwartzkopff says:

  Welcome DCBAL,
  Ma bucur ca ati revenit, stiam ca veti reveni, sper ca ati avut un sejur placut in State. Despre disparitia prematura a lui MJ nu pot decat sa imi exprim regretul. Muzica, stilul si mesajele acestui mare artist au marcat generatia din care fac parte. Dumnezeu sa-l odihneasca.

 8. VERGILIU says:

  DCBAL duioasa revederea, deja imi dau lacrimi! vezi ca ti s-a defazat fusul si postezi imprastiat