Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Românii – tot mai încântaţi de aviaţia militară

Românii sunt un popor ciudat. Deşi nu par deranjaţi de faptul că peste 2 ani vom rămâne fără aviaţie militară de luptă, sunt încântaţi de preluarea de la MApN a unor avioane scoase din uz.

Comune, oraşe, biserici se înghesuie să preia avioanele care au făcut cândva aviaţia militară respectată. Scopul: utilizarea avioanelor pentru “înfrumuseţarea” localitaţilor.

De altfel, iniţiativa e laudabilă, ţinând cont de multitudinea de “cimitire” ale aviaţiei, vizibile în special când accesezi o aplicaţie de genul Google Earth.

Vom dovedi astfel lumii că suntem un popor cu dragoste pentru “jucăriile” Armatei, deşi la dragostea faţă de armată şi faţă de oamenii săi am cam rămas corigenţi. Apelative de genul “pensionari nesimţiţi” şi “bugetari de lux” fiind dintre cele mai “drăguţe” în “dezmierdarea” foştilor militari de către guvernanţi.

Ne întrebăm însă unde se va ajunge după transferul terenurilor Armatei, a unor clădiri, a tehnicii expirate şi a echipamentului excedentar?

Probabil, “asaltul portocaliu” se va da pentru reducerea efectivelor – şi aşa de prisos şi “tocătoare” de fonduri bugetare.
Că doar nu or sta piloţii militari să explice turiştilor la ce erau bune acele avioane? Sau mai ştii, poate reconversia profesională a piloţilor va fi facută de ministerul Turismului: astfel, aceştia vor intra, în sfârşit, în circuitul, firesc al dezvoltării societăţii româneşti contemporane…Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Românii – tot mai încântaţi de aviaţia militară”

 1. Papa Oscar says:

  Vai d-le autor!
  Cata ,,acreala”! Cata lamaie ati mancat!
  Ii clar! Sunteti manipulat!
  Va recomand sa mancati portocale! Sau UN iePuRe cu PORTOCALE la tava! Evident la cuptor!(Sa ii arda Dracula la cuptor.)
  Ma intreb si io asa ca …, profanul!
  Cum or impartii mosia lui DADILOV, de la Mihai Bravu(jud. Giurgiu pt. necunascatori)???