Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Romavia fără piloţi pentru avionul prezidenţial

Interzicerea cumulului pensiei cu salariul a făcut ca Romavia să rămână fără un număr important de piloţi cu experienţă. Astfel s-a ajuns ca inclusiv avionul prezidenţial aflat în gestiunea companiei să rămână fără piloţi.

Compania Romavia a luat decizia de a scoate la licitaţie serviciile de pilotaj pentru avionul prezidenţial de rezervă, BAE-146/200, botezat “Dobrogea” care a rămas fără piloţi.

Suma oferită: 100.000 de euro pe o perioadă de 12 luni.

Avionul “Dobrogea” a fost folosit pentru zborurile prezidenţiale atunci când apăreau defecţiuni la Boeing-ul 707 “Carpaţi”, şi este fabricat în Marea Britanie în 1994.

Piloţii vor fi selectaţi în funcţie de numărul de ore de zbor efectuate şi numărul de incidente şi accidente de aviaţie în care au fost implicaţi, cel mai probabil fiind selectarea unor piloţi din afara ţării, cu exeperienţă pe acest tip de avion.

Pe perioada derulării contractului, Romavia va susţine pregătirea în vederea menţinerii licenţei pentru personalul ce va presta serviciile de pilotaj, precum şi asigurarea de accidente a personalului navigant. Acest personal va fi obligat să respecte cu stricteţe programul operaţional al Romavia şi să participe la activităţile de zbor şi la programele de pregătire teoretică şi practică.

Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei, piloţii care vor presta servicii pe curse interne şi externe vor beneficia de plata unei diurne similare personalului navigant al Romavia, iar transportul pilotului la şi de la aeronavă va fi asigurat de companie. Totodată, piloţii vor beneficia de alimentaţie de întărire şi protecţie a organismului, dar şi de condiţii de securitate şi sănătate în muncă, condiţii de odihnă, cazare şi transport în condiţii identice cu ale personalului propriu.

Compania Română de Aviaţie Romavia a fost înfiinţată în aprilie 1991, ca regie autonomă în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale. Compania are statut de operator principal pentru a executa zboruri speciale în favoarea Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului şi Parlamentului. Flota Romavia are în componenţă o aeronavă Boeing 707, model 3K1C, şi două avioane BAE 146 seria 200, principala bază aeriană aflându-se pe Aeroportul Internaţional “Henri
Coandă” Otopeni.

sursa: Cotidianul

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Romavia fără piloţi pentru avionul prezidenţial”

  1. Covăsneanul says:

    Dacă aş fi pilot, m-aş oferi eu. Boc scapă de pensia mea şi poporul de Bă’ secu.

  2. maciuca.vasile says:

    vedeti, mah, la rusi, ca va rezolva ei