Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Radarul Saab SR-3 de mişcare de suprafaţă – recepţionat pe Aeroportul “Václav Havel”

Noul radar SR-3 de mişcare de suprafaţă produs de compania suedeză de apărare şi securitate Saab a fost recepţionat oficial şi certificat de Serviciile Cehe de Navigaţie Aeriană (ANS CR).
Aceasta, pentru a fi operaţional pe aeroportul Václav Havel.
Saab a primit contractul să instaleze un nou sistem de Radar de Mişcare de Suprafaţă (SMR) pe aeroportul Václav Havel în luna martie a acestui an.

În mai puţin de cinci luni, Saab a încheiat cu succes instalarea şi optimizarea sistemului şi a primit acum semnătura finală de  acceptare.

„Programul a fost executat în timp scurt. Radarul SR-3 a fost construit de la zero, cu accent pe performanţă şi pe o mentenanţă simplificate.

Am reuşit acest lucru în strânsă colaborare cu partenerul nostru ANS CR”, a declarat Anders Carp, şeful unităţii de business Managementul Traficului, din cadrul departamentului de business a Saab.

Radarul SR-3 monitorizează aeroportul inclusiv în situaţii de criză, în toate condiţiile meteo. El va fi folosit pentru detectarea ţintelor – inclusiv avioane, vehicule aflate la sol sau alte obstacole – şi va fi integrat în sistemul existent de Sisteme Avansate de Ghidare şi Control al Mişcărilor de Suprafaţă (A-SMGCS) de pe aeroportul din Praga.

Sursa: presscentre@saabgroup.com

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.