Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia a demarat formarea unei forţe navale în Marea Mediterană

Rusia a demarat formarea unei forţe navale în Marea Mediterană, prin regruparea câtorva nave de război aflate în Oceanul Pacific, în Mediterana.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu a declarat la mijlocul lunii martie că “o forţă navală permanentă în Marea Mediterană este necesară pentru a apăra interesele Rusiei în această regiune”, potrivit RIA Novosti.

Mai multe nave de război, inclusiv distrugătorul Amiral Panteleiev, Peresvet şi Amiral Nevelskoi sunt doar câteva dintre navele care au părăsit Marea Chinei şi se îndreaptă spre Canalul Suez.

Un oficial din Ministerul Apărării a declarat că forţa navală din Mediterana va fi comandată de 25 de ofiţeri, iar de la ţărm vor fi coodonaţi de comanda din bazele Novorossiysk, Rusia, sau Sevastopol, din Ukraina.

Sursa: RIA Novosti

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Rusia a demarat formarea unei forţe navale în Marea Mediterană”

 1. gigimarga says:

  După ce UE vrea să le fure euroii ruşilor din Cipru normal că Russia reacţionează!

 2. al adin says:

  In ultimii 10 ani Rusia, de fapt tatucul tar Putin, a lansat programe navale rod al viselor sale de marire: 20 portavioane, zeci de noi submarine de atac,…. Totul a ramas insa pe hartie deoarece banutii din buget abia ajung. Singura mutare strategica a fost mentinerea inchirierii bazei navale de la Sevastopol pentru ceva multi ani, parca 2045. Si asta pentru ca Rusia a fost indeajuns de desteapta sa sprijine stanga comunista din Ucraina iar pierderea Sevastopplului nu ar fi fost compensat nici 10% de mutarea la Novorosiisk. O forta navala in Mediterana are nevoie de o logistica deosebita, ori portul sirian Tartus, mai bine zis cheul alocat/inchiriat asa zisei baze navale rusesti, de fapt o nava de tip atelier de reparatii, nu poate gazdui doua nave de linie odata, ca sa nu mai vorbim de securitatea lor in actualele conditii si de eventualele necesitati de reparatii majore care implica andocari. Asa ca epoca in care o flota rusa de Mediterana se tinea in coada/siajul flotei a 6-a americane a apus si nu va renaste, Prezenta navelor ruse acolo poate fi legata si de o posibila argumentare pe teren a unei anumite pozitii a Rusiei i chestiunea Siriei, dar mai ales de protejarea unor eventuale interese ruse in campurile maritime gazeifere din zona cipriota, promisiuni facute de guvernul cipriot pentru a compensa pierderile de bancile proprii ale peste noapte transformatilor din profitori ai paradisului fiscal in investitori rusi in exploatarile maritime. Vom mai vedea ce si cat rezista rusii pe mare fara un port de amploare la dispozitie. Cat despre cheltuieli, au exersat destul cu marsurile de show flag din Marea Nordului In Mediterana, ca sa stie ca nu se pot intinde prea mult. Iar Sevastopol nu prea cred ca va fi disponibil rusilor din Flota din Extremul Orient din purul motiv al neacceptarii tranzitarii stramtorilor turcesti de catre guvernul de la Ankara.

 3. neznaiu says:

  O alta ipoteza ar fi ca

 4. neznaiu says:

  Scuze, dar nu stiu ce s-a intimplat tehnic mai sus.
  Deci, cred ca ar mai fi o ipoteza: RUSII AU MUTAT NAVELE DIN MAREA CHINEI in Marea Mediterana (chipurile pentru a face acolo o forta navala cum a facut Basescu in Cismigiu!!!) in ideea DE A NU DERANJA MARII ACTORI (ADVERSARI SAU PRIETENI!) CARE VOR FI ACOLO CU FORTE SI NAVE LINGA COASTA COREEI DE NORD dupa data de 10 aprilie a.c. Panimaes?

 5. al adin says:

  Poate fi dar are sub 1% probabilitate. Rusii nu fac 12000 km doar ca sa ii lase pe altii sa zburde pe mare. Apoi nici textul nu cred ca e corect. Rusii nu au ce cauta in mod permanent in Marea Chinei (care? probabil de est) cel mult isi fac simtita prezenta, discontinuu ca nu au bani sa tina o flota in mare permanent, in Marea Japoniei mai ales in zona Kurilelor si stramtorii Țușima. Mai degraba dpdv al miscarii navelor, rusii au avut initial o dislocare in apele internationale din Marea Japoniei si Marea Chinei de est, probabil asteptand semnalul lui Putin, care, sub presiunea mogulilor care pierd miliarde in Cipru, a negociat in culise transformarea banilor pierduti/posibil pierduti din bancile cipriote in actiuni de stat cipriote destinate viitorului program de investitii in foraje marine gazeifere. Cand Putin a avut ceva palpabil, a rascolit putin apele Marii Negre si apoi a dat semnalul pentru Mediterana. Putea sa aduca nave din Flota Nordului ca doar le-a antrenat de cateva ori, dar probabil ca le tine pentru rotatia celor care vin acum. Sa vedem. Cel mai bun raspuns este cum s-a rezolvat cu banii rusilor din bancile cipriote. Ca putin nu e Base sa taca cand banca cipriota din Bucuresti isi inchide portile si lasa votantii (lui, fostilor si actualilor) faca cuvinte.

 6. ROBERT HORVATH SUA says:

  VOICULESCU AL DA IN JUDECATA PE R.H.
  AZI
  ORA 21 …LA ROMANIA TV
  CINEASTUL ARE O DECLARATIE TERMINALA !

 7. sandu S says:

  stiind ca razboiul din fosta Iugoslavie a fost doar ca Rusia sa fie eliminata din sudul Europei , oare li se va aproba accesul prin canal in Marea Mediterana ?

 8. Marlon Juvet says:

  Băi frate, e plin de geopoliticieni pe aici….
  Voi aţi fost colegi cu Udrea, altă iesplicaţie io nu găsesc…….