Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia a înfiinţat un centru pentru situaţii de urgenţă în Serbia

Pozitionarea localitatii Nis in Balcani

Pe  17 octombrie s-a desfăşurat pe aeroportul din Nis, în centrul Serbiei, ceremonia de inaugurare a unui centru comun ruso-sârb pentru intervenţie în situaţii de urgenţă.

Prezent la inaugurare, ministrul rus pentru situaţii de urgenţă, Serghei SHoigu, a afirmat că speculaţiile potrivit cărora Rusia ar crea o bază militară în Serbia sunt “o pură invenţie”.

Serghei Shoigu a declarat că centrul va găzdui experţi pentru situaţii de urgenţă şi echipamentul acestora, având drept obiectiv lupta împotriva incendiilor de pădure şi intervenţii în caz de cutremure şi alte dezastre naturale în Balcani.

Ministrul sârb de interne, Ivica Dacic, a afirmat că e dreptul suveran al Serbiei să permită dislocarea de instalaţii militare străine pe teritoriul său, însă acest centru va servi numai în scop umanitar.

De asemenea, Rusia a respins acuzaţiile potrivit cărora centrul pentru situaţii de urgenţă deschis în Serbia ar fi folosit pentru a spiona România, unde urmează să fie instalate elemente ale scutului american antirachetă, informează Associated Press.

Aceste informaţii au apărut în urmă cu doi ani atunci când preşedintele rus Dmitri Medvedev a anunţat că Serbia şi Rusia au convenit să creeze un centru comun de intervenţie pentru situaţii de urgenţă la aeroportul din Nis.

sursa: B92

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.