Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia a instalat un nou radar de monitorizare a lansărilor de rachete din Europa şi Atlanticul de Nord

Radarul Voronej-DM foto http://www.interpress.ru

Rusia a pus în funcţiune în enclava Kaliningrad, un nou radar de avertizare, capabil să monitorizeze lansările de rachete din Europa şi Atlanticul de Nord.

Radarul de clasa DM-Voronej are o rază de 6.000 de kilometri şi poate urmări simultan, cu mare acurateţe, aproape 500 de ţinte.

Două radare similare sunt gata să fie puse în serviciu la Lehtusi, în apropiere de Sankt-Petersburg, şi la Armavir în sudul Rusiei.

Construcţia unui al patrulea radar din clasa Voronej va fi încheiată în 2012 şi sistemul va fi instalat în apropierea oraşului Irkutk din Siberia.

Noile radare vor înlocui radarele învechite din clasa Dnepr şi Darval şi vor putea să acopere şi zonele de granita care până acum nu puteau fi monitorizate.

sursa: RIA Novosti.

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.