Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia a lansat în spaţiu un nou satelit militar

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Spaţiale Ruse, Alexei Zolotukhin, a anunţat că o rachetă de tipul Soyuz-U a lansat, vineri 16 aprilie, pe orbită un nou satelit militar.

Racheta a fost lansată de pe cosmodromul din Plesetsk la ora 15.oo GMT iar satelitul a fost instalat pe orbită, 8 minute mai târziu.

Acesta este cel de-al doilea satellit militar dispus pe orbită de către Rusia în acest an. O rachetă Proton-M lansată de la cosmodromul Baikonur din Kazakstan a lansat în ianuarie 2010 un alt satelit militar.

Rusia are în prezent în exploatare aproximativ 60-70 de sateliţi militari pentru cercetare, comunicaţii, avertizare timpurie, precum şi cu altă destinaţie.

sursa: Xinhua

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Rusia a lansat în spaţiu un nou satelit militar”

  1. Nimeni says:

    Bнимание, противник прослушать!
    Pentru necunoscătorii limbii lui Puşkin: “Atenţie, duşmanul ascultă!”

  2. nelu says:

    stai linistit ivan nu se culca pe ureche.crezi ca aici se termina?nici vorba .o sa mai auzim noi si despre alte realizari rusesti.vor fi deosebite si bine facute cu finantari mai mici dar cu o arie de acoperire si performanta mare.