Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia a reluat cu succes testele rachetei Bulava

Rusia a desfăşurat joi, în Marea Albă, al 13-lea test al rachetei Bulava.

Racheta a fost lansată de submarinul nuclear Dmitri Donskoi. Ţinta dispusă în poligonul Kura din regiunea Kamchatka (Extremul Orient), a fost lovită cu succes, a anunţat ministrul rus al Apărării.

Bulava (SS-NX-30) este o rachetă balistică în trei trepte, cu combustibil lichid şi solid, lansată de pe submarine. Poate transporta până la 10 ogive MIRV şi are o rază de acţiune de peste 8.000 de kilometri.

Numai cinci dintre cele 12 teste ale Bulava au fost declarate oficial un succes, iar la sfârşitul lunii iunie, o comisie specială a trimis Guvernului rezultatele anchetei sale privind ultimul eşec, din decembrie 2009.

sursa: RIA Novosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.