Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia amplasează un radar anti-rachetă clasa Voronej în regiunea Orenburg

Radarul Voronej-DM foto http://www.interpress.ru

Radarul Voronej-DM foto http://www.interpress.ru

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Federaţia Rusă a declarat că Rusia va începe construcţia unui radar anti rachetă, ca parte a unei reţele de radare care va deveni funcţională până în 2020.

Radarul va fi amplasat lângă oraşul Orsk, regiunea Orenburg, în centrul Rusiei.

Pe lângă radarul din regiunea Orenburg, există planuri de construcţie a unor radare în regiunea Krasnoyarsk, respectiv în teritoriile Altai, ca parte a reţelei care va fi finalizată până în 2020.

Radarele fac parte din clasa Voronej, au o rază de acţiune de 6.000 de km, pot redilocate mult mai uşor şi necesită un personal mai puţin numeros decât cele din generaţiile mai vechi.

Federaţia Rusă şi-a exprimat tot mai mult decizia de modernizare a forţelor armate şi a industriei de apărare. Dmitry Medvedev a aprobat un plan de modernizare a industriei aviatice până în 2015. Planul face parte dintr-un program amplu care vizează modernizarea întregii industrii până în anul 2025.

Flavius Rusu

Sursa: RIA Novosti

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Rusia amplasează un radar anti-rachetă clasa Voronej în regiunea Orenburg”

  1. szilard says:

    Lupta intre SUA si RUSSIA pina la urma se va duce in spatiu, ma refer la sateliti(arme antisatelit).