Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia avertizează că nu va permite reînarmarea Georgiei

Rusia a avertizat că nu va permite Georgiei să se reînarmeze. Această afirmaţie vine pe fondul semnelor că guvernul de la Tbilisi doreşte să se înzestreze şi să îşi reformeze armata cu ajutorul americanilor.

Ministerul rus de Externe a declarat că va face “paşi concreţi” pentru a preveni reformarea capacităţii militare a Georgiei şi a subliniat că va opri cooperarea militară cu orice ţară care livrează arme către Tbilisi.

În plus, a menţionat că este “profund îngrijorat” că Georgia se pregăteşte pentru un alt conflict.

Avertismentul deschis al Moscovei a venit după ce oficiali americani au arătat că preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a cerut lui Biden ajutorul SUA în reconstruirea forţelor sale armate, distruse în războiul cu Rusia de anul trecut.

O astfel de cerere ar pune într-o situaţia dificilă Casa Albă, care încearcă se relanseze relaţiile cu Rusia.

Cu toate acestea Biden a reafirmat sprijinul Washingtonului pentru integritatea teritorială a Georgiei şi pentru aderarea la NATO.

Sursa: Antena 3

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.