Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia avertizează Georgia asupra reînarmării

Adjunctul ministrului rus de Externe, Grigori Karasin, a declarat joi că “Rusia va lua măsuri concrete împotriva reînarmării Georgiei”.

Declaraţia revine în actualitate la un an după conflictul armat între cele două state, în contextul vizitei vicepreşedintelui american Joe Biden la Tbilisi.

Vicepreşedintele american a declarat că SUA vor sprijini Georgia în ceea ce priveşte asigurarea securităţii, a democraţiei şi economic.

“Suntem profund îngrijoraţi de activitatea Guvernului georgian în vederea remilitarizării ţării, ceea ce este privit de unele state cu calm, adică pozitiv”, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Grigori Karasin, referindu-se la Statele Unite.

“Vom continua să ne opunem înarmării regimului (preşedintelui Mihail) Saakaşvili şi luăm măsuri concrete în acest sens”, a adăugat acesta.

Preşedintele georgiam, Mihail Saakaşvili, a făcut apel la SUA să îl ajute să achiziţioneze armament sofisticat, pe fondul temerilor legate de un nou război cu Rusia. Statele Unite nu s-au angajat să ofere sisteme de apărare anti-tanc şi anti-aeriene pe care Georgia le doreşte.

sursa: Interfax

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.