Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia desfășoară exerciții militare de amploare în Orientul Îndepărtat

Russia s regional military commands foto RIA Novosti

Russia s regional military commands foto RIA Novosti

În baza unui ordin al președintelui Vladimir Putin, forțele ruse mobilizate în Orientul Îndepărtat, au demarat pe 13 iulie un exercițiu militar de mare anvergură, a anunțat Ministerul Apărării rus, citat de RIA Novosti.

Pentru aceste exerciții au fost mobilizaţi 160.000 de militari, 1.000 de vehicule blindate, 130 de avioane și 70 de nave de război din flota Pacificului.

Exerciţiile vor dura până în 20 iulie. Aceasta este cea mai mare mobilizare de trupe, pentru un exercițiu neanunțat în prealabil, a armatei ruse din perioada post-sovietică.

Scopul exercițiilor constă în efectuarea unei ample verificări a stării trupelor, a capacității de mobilizare pentru îndeplinirea misiunilor, precum și evaluarea calității formării și pregătirii tehnice.

Ordinul a venit direct din partea președintelui Vladimir Putin, vineri, 12 iulie, când i-a solicitat  ministrului Apărării, Sergei Shoigu, să informeze statele străine cu privire la această acțiune. Practica internațională prevede avizarea prealabilă a partenerilor, în cazul unor exerciții la care participă peste 7.000 de militari.

Acesta este al treilea exercițiu militar inopinat ordonat de Putin, de la începutul anului. În luna mai, președintele Federației Ruse a declarat că exercițiile militare neprevăzute sunt un mod perfect de a menține trupele într-o formă bună și a promis că aceste practici vor continua și în viitor.

Surse: RIA Novosti

 

Sergiu-Constantin Dur, InfoMondo Militar

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.