Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia efectuează două zboruri de observaţie în spaţiul aerian al României şi al Ungariei

În perioada 25-31 mai, Rusia efectuează două zboruri de observaţie în spaţiul aerian al României şi al Ungariei. Anunţul a fost făcut de Serghei Rîjkov, directorul Centrului naţional rus pentru reducerea ameninţării nucleare, potrivit Itar-Tass, citat de MEDIAFAX.
“Zborurile vor fi efectuate între 25-31 mai cu plecare de pe aeroporturile din Bucureşi, România, şi Kecskemet, Ungaria”, a declarat Serghei Rîjkov. El a menţionat că pentru aceste zboruri vor fi folosite avioane Antonov-30B.

Partea rusă a stabilit rutele de zbor împreună cu România şi Ungaria, ai căror experţi vor verifica echipamentele de monitorizare folosite de Rusia şi se vor asigura că prevederile Tratatului Cer Deschis sunt respectate, a mai spus Rîjkov.

În perioada 5-8 mai, o misiune comună Norvegia-SUA a efectuat zboruri de observaţie în spaţiul aerian al Rusiei, cu un avion de observaţie de tip An-30 din România, în cadrul Tratatului Cer Deschis, potrivit unui oficial rus de rang înalt, relatează agenţia Itar-Tass.

Sursa: Itar-Tass, MEDIAFAX

Etichete: , , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Rusia efectuează două zboruri de observaţie în spaţiul aerian al României şi al Ungariei”

  1. nebunul satului says:

    Perdea de fum care ascunde de fapt intentiile de dominatie totala le imperialismului american. Americanii ne sunt prezentati drept baietii buni si altruisti, gata sa moara pe fronturile din Europa pentru idealurile de dreptate si democratie ale oropsitilor de ucraineni, polonezi si romani, cand de fapt americanii prin esenta lor sun ahtiati numai si numai dupa bani si profit, primele cuvinte ale unui american cand ii ceri un serviciu sunt “I want to see the money”, vreu sa vad intai banii. Rusii din nefericire sunt schematizati pana la nivelul unor benzinarii controlate de niste bestii cu cu grade din fsb, gru etc,si sunt gata sa invadeze in orice clipa teritoriile vecinilor, . Realitatea este mult mai simpla in toata complexitatea ei. Fara amestecul american in Ucraina, unde a corupt clasa politica [ca si in gulagul nostru controlat de perciunati] si a dat o lovitura de stat, cu scopul clar de a pune mana pe resursele Ucrainei si de a lovi simultan in interesele Rusiei care reincepe sa devina imperialista , deci fara interventiile americane, in Ucraina si Europa ar fi fost liniste.Se ascunde sub pres adevaratul mobil al agresivitatii americane: datoria uriasa a SUA egala cu 5x PIB-ul Americii. O datorie imposibil de platit, in parte este datorie externa, in parte datorie interna. Solutia la aceasta problema fara solutie a Americii este doar colapsul total, iar America nu se consoleaza cu acest gand, de asta va declansa un nou razboi distrugator. Restul este gargara. lumea trebuie sa invete sa distinga cine este dusmanul real in actualul context si sa se apere. Pe termen de zece ani, Europa ar trebui sa-si formeze un sistem propriu de aparare si sa se desprinda de NATO. O armata europeana ar fi pilonul central al Europei Unite.