Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia expulzează doi diplomaţi NATO de la Moscova

Rusia va expulza doi diplomaţi NATO de la Moscova. Aceasta, după ce Alianţa a făcut un gest similar săptămâna trecută.  “Retragerea acreditării diplomatice în Rusia este răspunsul nostru”.
NATO a decis expulzarea, în săptămâna trecută, a doi diplomati ruşi de la Bruxelles, urmare a unui caz recent de spionaj.

Într-un alt caz de spionaj împotriva NATO efectuat de serviciile ruse de informaţii, în luna februarie, un fost oficial din Ministerul estonian al Apărării a fost condamnat la 12 ani şi jumătate de închisoare.
Herman Simm a pledat “vinovat” la acuzaţiile că a vândut secrete NATO către Rusia.

Fost şef al securităţii din minister, Simm a fost gasit “vinovat” pentru că a vândut Rusiei peste 3.000 de documente secrete. Pentru aceasta, el a “încasat” 106.000 de dolari.
Oficialii de la Kremlin au negat implicarea Rusiei în acest caz.

Sursa: Hotnews

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.