Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia face propuneri pentru deblocarea Tratatului privind Forţele Convenţionale din Europa

Rusia a transmis secretarului genral al NATO, Anders Fogh Rasmussen, o scrisoare în care sunt expuse propunerile sale în legătură cu deblocarea situaţiei create în jurul Tratatului privind Forţele Convenţionale din Europa (CFE).

Rusia a instituit un moratoriu în anul 2007 asupra Tratatului CFE.

În scrisoare sunt formulate toate propunerile Rusiei care vor permite dezgheţarea dialogului în legătură cu TFCE şi reluarea căutării de soluţii în această problemă. Conform acestui document, principala condiţie pusă de Rusia este anularea “limitării discriminatorii a flancurilor”, care lipseşte practic Rusia de dreptul de a muta liber propriile forţe armate pe teritoriul său european.

sursa: RADOR

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Rusia face propuneri pentru deblocarea Tratatului privind Forţele Convenţionale din Europa”

  1. Pro Patria says:

    Sunt ceva detalii privind zona de flancuri, respectiv pretentiile Rusiei fata de o zona din imagine, care acum e alba, dar ar trebui sa fie rosie (ma refer la Statele Baltice)?