Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia grăbeşte construcţia bazei navale din Siria

Rusia a accelerat ritmul lucrărilor de modernizare şi amenajare a bazei navale din portul sirian Tartus, intenţionând să finalizeze lucrările în 2011.

“Scopul principal al lucrărilor este dezvoltarea logisticii, cu alte cuvinte modernizarea şi construcţia de noi obiective ale infrastructurii pazei de coastă, a unei noi dane şi punerea la punct a alimentării continue a navelor ruseşti care intră în Tartus cu apă, alimente, combustibil, alte materiale. Intenţionăm să finalizăm cea mai mare parte a lucrărilor în 2011″, se arată într-un comunicat al Statului Major la forţelor navale ruse.

În prezent, marina rusă dispune la Tartus de un centru de aprovizionare şi mentenanţă, dar cu o capacitate limitată, sub nivelul necesităţilor.

“Sarcina noastră este să transformăm acest centru într-un obiectiv naval modern, capabil să asigure toate condiţiile pentru staţionarea unor nave separate, precum şi a unei flotile a marinei ruse, care în ultima vreme acţionează în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii în mod regulat”, se subliniază în comunicatul.

sursa: Ziua

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.