Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia intenţionează să achiziţioneze 4 nave militare clasa Mistral din Franţa

Rusia a făcut o cerere de ofertă către Franţa pentru achiziţia de patru vase de transport a forţei şi comandament (BPC) din clasa Mistral în loc de unul singur.


Directorul internaţional al direcţiei generale de armament (DGA) din Ministerul francez al Apărării, Jacques de Lajugie,  a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că, Rusia nu mai solicită “un BPC, ci patru”, iar Franţa “examinează noua variantă a acestei cereri”.

Totuşi, deocamdată este vorba despre o solicitare de ordin tehnic din partea Statului Major rus, care nu a fost încă formalizată la nivel politic, a precizat el.

Anterior, Franţa îşi dăduse acordul pentru vânzarea unui singur vas de acest tip, capabil să transporte elicoptere şi tancuri, a explicat el.

Răspunsul pentru această nouă cerere ar putea veni “în săptămânile viitoare”, a adăugat Jacques de Lajugie. O asemenea decizie va fi luată de cele mai înalte autorităţi ale statului.

Perspectiva vânzării unui BPC către Rusia a generat îngrijorarea Georgiei, a ţărilor baltice şi a congresmenilor americani.

Totodată, Rusia este în “legătură şi cu un anumit număr de concurenţi” pentru achiziţionarea unor asemenea vase, a mai spus Jacques de Lajugie.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.