Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia intenţionează să-şi extindă prezenţa militară dincolo de graniţele sale

“Rusia intenţionează să-şi extindă prezenţa militară dincolo de graniţele sale, prin crearea de noi baze militare pe teritoriul altor state”.Anunţul a fost făcut de ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de agenţiile Ria Novosti şi Xinhua.
Vietnam, Cuba, Venezuela, Nicaragua, Seychelles şi Singapore se numără printre teritoriile amintite de Şoigu.

“Negocierile sunt în desfăşurare şi suntem aproape de semnarea acordurilor de bază”, a precizat el.

Ministrul rus a adăugat că “aceste negocieri nu privesc exclusiv crearea de baze militare ci şi posibilitatea ca flota rusă de bombardiere strategice să folosească baze aeriene din aceste ţări pentru realimentare”.

Din cauza lipsei fondurilor necesare, Rusia a fost nevoită să închidă – după destrămarea Uniunii Sovietice – o bază navală în Vietnam şi o bază radar în Cuba.

“Acum Moscova doreşte să-şi sporească prezenţa militară în punctele strategice importante de pe Glob pentru a-şi extinde influenţa la nivel mondial”, a mai spus ministrul.
În prezent, armata rusă are o singură bază navală în afara teritoriului său, cea de de la Tartus, în Siria, creată pe vremea Războiului Rece.

 

Sursa: RIA Novosti

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

14 Responses to “Rusia intenţionează să-şi extindă prezenţa militară dincolo de graniţele sale”

 1. Huhu Rez says:

  Cine este nemernicul acesta de Robert care introduce asemenea mizerii pe acest site ?

 2. @ Deosebirea intre noi
  Eu reprezint Romania….dumneavoastra doar servicuiile romanesti.

 3. Huhu Rez says:

  In ce calitate reprezinti tu România? Esti sigur ca nu scrii dintr-un ospiciu?

 4. Messerschmidt says:

  Si aici????Pe asta il dai afara pe geam si intra pe usa. E mai rau ca herpesul, apare cand nu te astepti si dispare cand vrea el.

 5. Huhu Rez says:

  Ocupa-te de arta, lasa zvonistica
  in seama celor care o folosesc ca pe o arta.

 6. GUVERNUL TRADARII NATIONALE !

  Marko Bela: Fără UDMR la guvernare nu e reformă în țară, nu există progres……. in integrare in spatiul rasaritean ,fost sovietic.

 7. grigore says:

  Mai ai multe rezerve de fecale de mancat? Dupa ce le termini, adreseaza-te celor care te hranesc (acasa si in ospiciu), si roaga-te de ei sa-ti dea un sedativ cu bataie lunga. Ne-ar face si noua un mare serviciu!

 8. coopernick says:

  Inteleg Cuba, Nicaragua, ș.a…dar Seychelles. Locul de odihna al militarilor americani din teatre? Sau Singapore… Poate fac un drum paralel cu string of pearls al Chinei. Mitomani, fabuleaza mai mult decat politicienii romani.

 9. szilard says:

  Rusii mai intai sa explice de ce au cedat in fata americanilor in Criza rachetelr din Cuba, si apoi sa se bata cu caramida in piept(e doar e pieptul lor de curcan), ei puteau fi o forta dar le mai trebuie ceva neuroni…
  Alierea Ro cu americanii e totusi cea mai buna solutie, dar cu Europenii in primul rind pentru ca armamentul European e peste cel rusesc(oricit ar sari rusii in sus cu rachetele lor, au si Englezii, si Francezii…) !

 10. @ Grigore….purtator de cuvant UDMR si al guvernlui Ponta.

  Mult stimate si distins domn
  Comentariul dumneavoastra trebuie citit invers.
  Mai aveti multe rezerve de fecale de mancat?……..

 11. @ Sunt impotriva unor executii pripite gen Targoviste.

 12. Da sigur says:

  De ce?

 13. szilard says:

  De Craciun sau… De Sfintu Gheorghe !