Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia intenţionează să-şi redeschidă bazele navale din Cuba şi Vietnam

RIA Novosti anunţă că Rusia negociază pentru a redeschide instalaţiile militare din Cuba şi Vietnam.

Anunţul a fost făcut de comandantul Forţelor Navale ruse, viceamiralul Viktor Cirkov.
“Negociem pentru ca forţele navale ruse să poată să poată fi staţionate şi în afara graniţelor Rusiei. Negocierile au început în urmă cu câţiva ani. Studiem problema înfiinţării unor puncte de susţinere materială şi tehnică în Cuba, Seychelles şi în Vietnam”, a menţionat Cirkov.

Interviul acordat agenţiei RIA-Novosti a fost difuzat înainte de reuniunea de la Soci, du privire la Marea Neagră, la care participă preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul vietnamez, Truong Tan Sang.

Rusia a anunţat în 2001 abandonarea bazei sale navale din golful Cam Ranh, din sudul Vietnamului, închiriat în virtutea acordului semnat în 1979 între Hanoi şi URSS. Rusia a anunţat şi retragerea din Cuba. Moscova a motivat pe atunci că deciziile au fost luate din cauza necesităţii de a-şi concentra eforturile pentru a contracara în special ameninţarea teroristă.

Rusia nu a păstrat, în afară de portul din Sebastopol, din Crimeea, din sudul Ukrainei, acolo unde este momentan flota din Marea Neagră, decât “un punct de realimentare şi asistenţă tehnică”, în portul din Tartus, în Siria, utilizat de marina rusă încă din 1970. Recent o sursă de nivel înalt din cadrul Forţelor Navale ruse a dezmiţit că Rusia doreşete înfiinţarea unei baze permanente la Tartus.

sursa: RIA Novosti

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.