Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia interesată de o cooperare militară cu Irakul

Tancuri T72 irakiene foto wikipedia

Cu prilejul unei vizite de lucru la Bagdad, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia este gata să reia cooperarea tehnico-militară cu Irakul.

Într-o conferinţă comună de presă cu omologul său irakian, Hoshyar Zebari, Lavrov a afirmat că “Suntem pregătiţi să aprofundăm cooperarea şi în alte domenii, inclusiv în cel tehnico-militar. Armata este un element important pentru păstrarea suveranităţii Irakului şi a unităţii sale teritoriale”.

În context, el şi-a mai exprimat speranţa că, în curând, companiile ruseşti vor reveni în Irak.

Aproximativ 45.000 de militari americani sunt desfăşuraţi în prezent în Irak, ei axându-se, în principal, pe misiunea de consiliere şi asistenţă a forţelor irakiene, precum şi pe cea de formare a lor.

Armata irakiană numără aproximativ 100.000 de militari grupaţi în 14 divizii a 4 brigăzi fiecare. Dotarea este extrem de variată. De la tancurile T55 şi T72 (donate de Ungaria) la tancuri M1A1 Abrams în curs de achiziţie din SUA. Armata irakiană are în continuare în înzestrare tehnică de producţie rusească/sovietică. Cu un buget de aproximativ 10 miliarde de dolari pe an, Iarkul constituie o piaţa atractivă pentru furnizorii de tehnică militară.

sursa: ITAR-TASS

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Rusia interesată de o cooperare militară cu Irakul”

 1. TOPGUN says:

  NOTA 10 PTR.RUSI,AU STIUT CU CINE TREBUIE SA COOPEREZE.DACA IN ARMATA IRAKIANA SE INROLEAZA BENEVOL, DESIGUR SI ‘BAIETII RAI “DUPA CARE ALEARGA OBAMA,RUSII CHIAR AU DAT LOVITURA.
  BAIETII ASTIA RAI,DAR BUNI SUNT ANTRENATI SA UCIDA ……..ARME VII……!!!!!
  NUMAI NOI, NU SUNTEM INTERESATI SA COOPERAM CU NIMENI!!!!
  POATE NOI INTRE NOI,SA PUNEM DE-O FURACIUNE,CEVA ,O FRAUDA…..
  NOI SUNTEM DUPA CUM BATE VANTUL,PRIMEAZA INTERESUL,CA EL ‘JOACA FESUL’,NISCAIVA PROMISIUNI POLITICE ,ALIANTE SI ALTE TAMPENII.!!!ASTIA SUNTEM NOI, PREDISPUSI GENETIC IN A LUA TEPE!!!!!!

 2. akord75 says:

  Din pacate rusii incearca sa vanda dar cam degeaba.zarurile sunt aruncate si banii vor fi incasati de americani cu varf si indesat in materie de armamente indiferent de pret/calitate.rusii vor trebui sa se multumeasca cu firimiturile provenite din eventuala mentenanta,pana cand nu se hotarasc(primesc ordin) irakienii sa arunce tot ce e rusesc la gunoi.Astea sunt regulile dure ale razboiului si comertului

 3. akord75 says:

  pana la urma intelegerea va fi intre rusi si americani,care ,cum si ce.
  Irak=0

 4. TOPGUN says:

  Stimate AKORD75,

  Eu mai cochetez si pe mh blog,uneori, ma mai dedublez ca si stimabilul STELIAN P.
  Depinde de starea in care ma aflu,de la agonie la extaz nu-i decat un pas!!!!!
  Nu vi s-a intamplat niciodata, sa plangeti si peste 5’sa radeti?????
  V-am raspuns aici,deoarece nu pot posta nici un comentariupe mh.blog,it’s not available!!!!

 5. akord75 says:

  @TOPGUN
  buna dimineata.
  Nu-mi place sa ma dedublez si nu-mi plac nici anonimii pentru ca mi-e lene sa belesc ochii prin postari si sa scriu scriu ano…de la ora….in loc sa scriu simplu ionescu
  Nu stiu nu mi s-a intamplat sau a fost prea de mult ca sa-mi mai aduc aminte,in schimb sunt destul de stabil psihic(nu o luati ca apropo sau ca jignire ca se mai obisnuieste pe aici sa scrii cu bune intentii si smecherasii sa rastalmaceasca toate vorbele numai din dorinta de a arata ca au dreptate si pe ei ii da desteptaciunea afara din casa
  o zi buna sa aveti!

 6. Ghita de la Pocreaca says:

  Lu’ Akordu …
  Despre stabilitatea psihica n-as baga mina in foc nici pentru mine … cit despre tine , lasa-i pe altii sa aprecieze , si fii pregatit sa primesti adevaruri care s-ar putea sa te doara …

 7. TOPGUN says:

  LUI MR. AKORD75,DAR SI PTR.D-L GHITA DE LA POCREACA,

  Asadar stimati domni,ce sa-i facem nu putem avea o stabilitate oarecum psihica,rezonabila,atata vreme cat ne conduce guvernul portocaliu,la tv.e cu asteroidu”,violu”,crima si pedeapsa,maneaua si paranghelia lui Guta ,coada de maimuta,asa incat eu saracan de mine,sa mai fiu intreg la creieras?????
  Asadar un pic de mila si condescendenta,fata de domnia mea,da,se poate?????
  Eu sunt mai turbo asa ,targetul meu este sa prind suta( de ani),fara reparatii capitale!!!!!WISH ME LUCK! deci, mai am vreo 56 de ani!!!!!
  P.S. Si nu numai de neuroni,trebuie sa am grija dar si de hormoni,sa nu faca astia o revolutie si sa o dea in sminteala permanenta, continua si rectiliniu!!!!!
  UN WEEKEND EXCELENT FORUMISTILOR,REDACTIEI SI TUTUROR CELOR BINE INTENTIONATI!!!!!!

 8. akord75 says:

  @TOPGUN
  Sa dea Dumnezeu fara reparatii de nici un fel,eu pana la suta mai am doar vreo 49; pustanule!! hi hi!
  !
  @Ghita de la Pocreaca
  De ce mi-a fost frica n-am scapat!Smecherasule de cartier ce esti!(nu e nici pe departe un compliment)