Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia – invitată la exerciţiu NATO din Georgia

Rusia a fost invitată să participe la exerciţiile militare în cadrul programului NATO “Parteneriat pentru pace”, care se vor desfăşura în Georgia, în perioada 6 mai-1 iunie. Declaraţia a fost făcută pe 22 aprilie, de către purtătorul de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice, James Appathurai.

El a subliniat că “exerciţiile din Georgia au fost programate în anul 2008 şi partea rusă  a fost informată asupra pregătirii desfăşurării lor”.

Totodată, “Rusia nu a dat curs invitaţiei şi nu a participat la conferinţa consacrată pregătirii acestor exerciţii, activitate necesară pentru a participa la ele”.

Purtătorul de cuvânt al Alianţei a confirmat faptul că Secretarul general al NATO a primit scrisoarea reprezentantului permanent al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, prin care se solicită amânarea acestor exerciţii.

“Această scrisoare a fost luată la cunoştinţă, însă acest lucru nu schimbă intenţia Alianţei de a desfăşura exerciţiile care au fost demult programate şi sunt absolut legitime, menite să asigure compatibilitatea forţelor NATO şi ale ţărilor-partenere în desfăşurarea operaţiunilor de menţinere a păcii şi a operaţiunilor antiteroriste”, a mai spus James Appathurai.

Sursa: RADOR

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Rusia – invitată la exerciţiu NATO din Georgia”

  1. DE CE BAL says:

    Din ciclul: te uita Kremline cum Georgia iese din sfera ta de influenta, cu sau fara voia ta, chiar daca este tara ortodoxa.
    Si Medvedev si Putin nu au inteles ireversibilitatea desprinderii fostelor republici sovietice de Steaua Mama, ieri de culoare rosie, azi cu irizarile Maicii Rusia: alb, albastru, rosu…

  2. Ando says:

    Cooperarea economica este foarte importanta si ar fi de preferat. Dar omenirea in ultimii 3500 de ani de istorie cunoscuta nu a invatat nimic. Mereu se flutura stindardul fortei armate. Mai are omenirea sanse de supravetuire reale?