Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia îşi sporeşte prezenţa aeriană în Siria

TU-214R foto www.airlines.net

TU-214R foto www.airlines.net

Potrivit CNN, Federaţia Rusă a dislocat în Siria un avion de supraveghere şi recunoaștere de tipul TU-214R. Acesta este considerat a fi vârful de gamă între modelele de avioane ruseşti destinate misiunilor de recunoaştere.

Avionul se află, potrivit sursei, la baza aeriană rusă de la Hmeymin în apropiere de Latakia.

Date fiind capabilităţile de observare a terenului se estimează că avionul are misiunea de a supraveghea teritoriul turc în special aviaţia turcă.

TU-214R dispune de senzori care îi permit să urmărească obiective ascunse sau camuflate şi poate monitoriza semnalele electronice și de comunicații ale forțelor inamice. Radarul poate fi folosit pe orice tip de vreme iar senzorii electro-optici oferă imagini de calitate a unor suprafeţe întinse, asemănătoare fotografiilor.

Dislocarea avionului este făcută în contextul creşterii în intensitate a acţiunilor forţelor aeriene ruse împotriva unor obiective aparţinând opozanţilor regimului liderului sirian Bashar Al Assad, dar şi pe forndul creşterii încordării între turci şi ruşi.

sursa: CNN; Pravda.ru, The Aviationist

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.