Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia isi va baza apararea pe industria spatiala si producerea de rachete

Prezent la o intalnire cu oamenii de stiinta de la Institutul de cercetari din Penza (550 km sud-est de Moscova), premierul rus Vladimir Putin, a declarat ca dezvoltarea industriei de aparare spatiala si conceperea de rachete sunt prioritare pentru Rusia.

“Din punct de vedere al capacitatii defensive, constructia de rachete si industria spatiala, vreua sa spun apararea spatiala, sunt o prioritate absoluta, la fel cum este si industria nucleara”, a declarat Putin.

In acest an, guvernul va aloca circa 153 de milioane de rubele pentru industria spatiala, cu 30% mai mult decat in 2010, a precizat el, adaugand ca sectorul a cunoscut o crestere de 18%, in ciuda crizei mondiale.

“Avem un avantaj competitiv absolut in conceperea rachetelor, numerosi parteneri sunt in spatele nostru, dar in anumite domenii trebuie sa recuperam”.

sursa: RIA Novosti

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Rusia isi va baza apararea pe industria spatiala si producerea de rachete”

  1. Dan says:

    Cica “avem un avantaj absolut dar in anumite domenii trebuie sa recuperam”. Sa-l invete cineva pe imbecilul asta ce inseamna termenul “absolut”. Prostu dreacu. Americanii le dau lectii la tehnologii militare spatiale.

  2. mutu says:

    Foarte departe ești de realitate, multstimate ”specialist” în tehnologii militare.