Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia îşi va continua cooperarea militară cu Siria

Adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonovşi, a declarat că Rusia nu intenţionează să-şi revizuiască politica din Orientul Mijlociu şi îşi va continua cooperarea militară cu Siria.

“Nu este niciun secret că noi cooperăm militar cu Siria. Pornesc de la premisa că, la ora actuală, nu avem niciun motiv să revizuim cooperarea militară. Unicul lucru care ne îngrijorează ţine de securitatea cetăţenilor noştri”, a spus Anatoli Antonov, într-o întâlnire cu jurnaliştii străini.

El a afirmat că Rusia urmăreşte cu atenţie situaţia din Orientul Mijlociu, având grijă să nu încalce nicio obligaţie juridică vizând livrarea armelor convenţionale în regiune.

“Moscova îşi îndeplineşte toate obligaţiile internaţionale”, a întărit el.

Pe de altă parte, întrebat dacă poate da asigurări că armamentul rusesc nu este utilizat de guvernul sirian pentru reprimarea opoziţiei sau a populaţiei civile, el a evitat un răspuns univoc.

Referitor la schimbările de regim dintr-o serie de state din Africa de Nord, el şi-a exprimat speranţa că noile conduceri vor continua colaborarea tehnico-militară cu Rusia.

Viceministrul rus al apărării a afirmat că Occidentul ‘percepe Rusia ca pe un obiect al convorbirilor’. El şi-a exprimat convingerea că imediat ce toate statele vor înceta să vadă Rusia ca obiect, ci o vor trata în calitate de subiect al tuturor înţelegerilor, “situaţia se va schimba şi vom putea rezolva toate problemele”.

Aliat de mult timp al Siriei, căreia îi vinde arme, Rusia a blocat deja împreună cu China două rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU care condamnau represiunile regimului Bachar Al-Assad, fapt ce a provocat furia statelor occidentale şi arabe.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.