Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia îşi va moderniza trei dintre crucişătoarele nucleare scoase din serviciu

Un oficial de rang înalt al marinei ruse a declarat pentru RIA Novosti că Rusia va moderniza şi va readuce în serviciul activ până în 2020 trei crucişătoare grele purtătoare de rachete cu propusie nucleară, clasa Kirov.

Rusia a construit 4 cruciţătoare clasa Kirov între 1974-1998, unul dintre ele, “Veliky Piotr”, fiind în serviciul activ ca navă amiral a Flotei Nordului.

Celeleate trei crucişătoare, care urmează a fi modernizate sunt “Admiral Nakhimov”, “Admiral Lazarev” şi “Admiral Ushakov”.

Oficialul rus a precizat că întrgul echipament al celor 3 crucişătoare va fi modernizat,

Clasa Kirov sunt crucişătoare grele fiind nave depăsite ca mărime doar de portavioane.

“Admiral Ushakov” (fost Kirov) a fost introdus îm serviciu în 1980 şi a suferit un accident la reactor în 1990 în Marea Mediterană. Reparaţiile se pare nu au fost realizate, din cauza lipsei de fonduri ce a urmat colapsului Uniunii Sovietice.

“Admiral Lazarev” (fost Frunze) a fost introdus îm serviciu în 1984 şi demobilizat în 1998.

“Admiral Nakhimov” (fost Kalinin) a fost introdus îm serviciu în 1988 şi demobilizat în 1999. Nava se află în proces de modernizare la Santierul Naval Severodvinsk din anul 2005.

Clasa Kirov are ca arme principale 20 rachete SS-N-19, destinate să angajeze ţinte navale de mare suprafaţă, iar apărarea antiaeriană este asigurată de 12 lansatoare de rachete Grumble SA-N-6 cu 96 rachete şi 2 SA-N-4 Gecko cu 40 de rachete.

sursa: RIA Novosti

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.