Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia îşi va respecta acordul de furnizare a sistemelor antiaeriene S-300 către Iran

Vicesecretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a declarat că Rusia nu vede niciun motiv pentru a amâna vânzarea sistemelor de apărare antiaerieană S-300 către Iran.


Declaraţia a fost făcută cu doar câteva ore înaintea vizitei premierului israelian, Benjamin Netanyahu, la Moscova.

Posibila vânzarea de echipament rusesc de apărare către republica islamică este motiv major de iritare atât pentru Israel cât şi pentru SUA. Ambele au presat Moscova să nu desfăşoare acordul, ce ar putea ajuta la protejarea unităţilor nucleare iraniene de posibile atacuri aeriene.

“Există un contract semnat(de a livra rachete S-300) pe care trebuie să îl implementăm, dar livrările nu au început încă,” a declarat Vladimir Nazarov, vicesecretar al Consiliului.

“Acest acord nu este restricţionat de nicio sancţiune internaţională, deoarece discuţiile sunt pentru livrarea unei arme exclusiv de apărare”.

Nazarov a mai declarat că orice lovitură militară contra Iranlui ar fi o mare greşeală şi că problemele cu programul nuclear iranian ar trebui rezolvate prin mijloace diplomatice.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu desfăşoară o vizită la Moscova în cadrul căreia se va întâlni cu preşedintele rus Dmitri Medvedev pe 15 februarie, pentru a-l convinge să accepte sancţiuni dure contra Iranului pentru programul său nuclear.

sursa: Antena3.ro

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.