Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia nu va sprijini Siria în cazul unei intervenţii militare externe

Portul sirian Tartus gazduieşte o escadră navală rusă

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexander Lukashevich, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că tratatele actuale, la care este parte Rusia, nu obligă ţara sa să ofere asistenţă militară în Siria, în cazul unei intervenţii militare.
Lukashevich a răspuns astfel la întrebarea dacă Rusia, ca succesor legal al URSS, şi în conformitate cu tratele sovieto-siriene şi cu Tratatul de cooperare poate oferi asistenţă militară Siriei, dacă o terţă parte ar invada Siria.

Lukashevich a afirmat ca articolul 6 din tratat, nu prevede obligatoriu utilizarea forţei armate de către Rusia.

Rusia nu are de gând să facă aşa ceva”, a spus el, menţionând că articolul 6 face referire la “lansarea unui mecanism clasic de consultări.”

Articolul 6 prevede: “În cazul unei situaţii care ameninţă pacea sau securitatea uneia dintre părţi sau a securităţii la nivel mondial, Părtile Contractante se vor angaja imediat să-şi coordoneze poziţiile şi să coopereze pentru a depăşi ameninţarea apărută şi să concure la restabilirea păcii.”

sursa: RIA Novosti

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Rusia nu va sprijini Siria în cazul unei intervenţii militare externe”

  1. aladin says:

    Lukașevici a conturat mai mult tușele date de Obama situatiei din zona: nu se pune problema daca ci cand. Zilele lui Assad sunt numarate. Ce tara il va primi daca va reusi sa scape la tim?