Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia nu vrea să-și retragă consilierii militari din Siria

Şeful statului major general al armatei ruse, generalul Nikolai Makarov, a declarat că Rusia nu are nicio intenţie să îşi retragă consilierii militari din Siria şi îşi va continua activităţile în pofida escaladării violenţelor.

Generalul Makarov a afirmat în fața jurnaliştilor internaționali că “Toate planurile noastre se desfăşoară aşa cum este prevăzut şi nimeni nu a plecat”.

Anterior, presa rusă a raportat informaţii neconfirmate despre o reducere progresivă a prezenţei militare ruse în portul Tartus din Siria, o bază cu puţin personal şi un port prea mic pentru a adăposti nave de mari dimensiuni. Marina rusă preferă să îl numească “punct de alimentare şi asistenţă tehnică”.

Rusia este parteneră de lungă durată a regimului sirian căruia îi livrează arme în pofida criticilor occidentale, a blocat de trei ori alături de China rezoluţiile occidentale din cadrul ONU cu privire la presiuni prin intermediul ameninţărilor cu sancţiuni asupra regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Rusia nu vrea să-și retragă consilierii militari din Siria”

  1. MIDDLEeastANALIST says:

    La o analiză stil ECONOMIE DE PIAȚĂ, rezultă că SIRIA este mai mult decât o NIȘĂ ORIENTALĂ pentru valorificarea munițiilor expirate din fostul URIAȘ COMPLEX INDUSTRIAL MILITAR … Makarov trebuie studiat bine inclusiv la fostul nostru AISM, botezat cu un nume REGALIST actualmente (probabil avându-se-n vedere deosebitele merite OPERATIV-STRATEGICE ale HOHENTZOLERNILOR … în paturile conjugale … ori extra-conjugale!)

  2. Marlon Juvet says:

    Analistule, dacă alţii s-au jucat puţin extraconjugal prin patul tău conjugal, asta nu e un motiv să vorbeşti în halul ăsta despre Familia Regală a României.