Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia pune sub semnul întrebării sinceritatea NATO

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat într-o conferinţă de presă că Moscova pune sub semnul întrebării sinceritatea declaraţiilor NATO privind indivizibilitatea securităţii Europei.

El a afirmat că Rusia doreşte ca relaţiile sale cu Alianţa Nord-Atlantică să se desfăşoare în conformitate cu actul fondator al Consiliului Rusia-NATO, semnat în 1997.

Acesta face referire la respectarea principiului egalităţii, recunoaşterea indivizibilităţii securităţii pe continentul european şi menţionează că niciuna dintre părţi nu-şi va consolida securitatea în detrimentul celeilalte.

“Dacă partenerii noştri din NATO privesc cu neîncredere proiectul Tratatului privind securitatea europeană propus de noi, aceasta înseamnă un singur lucru: membrii Alianţei sunt legaţi prin angajamente juridice care garantează indivizibilitatea securităţii în cadrul organizaţiei. Dacă sunt convinşi că sunt singurii care se bucură de acest privilegiu, înseamnă că declaraţiile lor potrivit cărora liniile de demarcaţie nu există şi nu vor exista în Europa sunt lipsite de sinceritate”, a spus ministrul rus de externe.

sursa: Amos News

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.