Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia şi-a testat elemente ale noului scut antirachetă

Comandantul trupelor spaţiale ruse, Oleg Ostapenko, a anunţat că Rusia a testat elemente ale noului său sistem de apărare antirachetă.

“În prezent, creăm prototipuri şi testăm unele sisteme şi echipamente. Inovaţii tehnice care permit modernizarea sistemului nostru de apărare antirachetă şi crearea de noi elemente sunt testate în timpul exerciţiilor militare anuale de la poligonul de tir Sari-Şagan, din Kazahstan”, a declarat comandantul rus.

Anterior, într-o declaraţie susţinută în Consiliul Federaţiei, camera superioară a Parlamentului rus, ministrul apărării Anatoli Serdiukov a anunţat că Rusia dezvoltă în continuare propriul său scut antirachetă.

El a răspuns astfel la o întrebare privind măsurile luate de Moscova pentru cazul în care Washingtonul nu va respecta noul Tratat START, de reducere a armelor strategice.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.