Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia şi Franţa vor începe construcţia de nave de tip Mistral

Nava clasa Mistral "Le Tonnerre"

Potrivit unor oficiali ruşi din industria de apărare, Rusia va construi în şantierul naval de lângă Sankt Petersburg 2 nave din clasa Mistral sub o licenţă franceză.

Primele 2 nave vor fi construite în comun cu Franţa în şantierul naval francez STX din Saint-Nazaire.

Sursa RIA Novosti a precizat că Rusia va construi pe insula Kotlin, dispusă la 20 mile vest de Sankt-Petersburg în Marea Baltică, un nou şantier naval care va permite construirea celor 2 nave de tip Mistral. Ulterior în acest şantier vor fi construite şi alte nave comerciale dar şi de luptă.

Rusia va începe construcţia de nave Mistral după 2014, în timp ce prima navă din clasa Mistral, în valoare de peste 700 milioane de euro, va fi construită în termen de 36 de luni de la achitarea primei plăţi de către Rusia programată pentru ianuarie 2011.

Navele din clasa Mistral este capabilă să transporte 16 elicoptere, patru nave de debarcare, până la 70 de vehicule blindate, 13 tancuri, şi 450 de militari.

sursa: RIA Novosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Rusia şi Franţa vor începe construcţia de nave de tip Mistral”

  1. Carcotasul says:

    Oare cate stope a pus Franta (ca si alte state de altfel) unor exporturi militare romanesti, iar ANCEX sub ordin politic s-a conformat? In perioada marsurilor asa zis strategice ale portavionului Kuznetov si crucisatorului Moskva, NATO a fost alertat privind scopul si evolutia obiectivelor MM ruse. Singurul element linistitor a fost faptul ca declaratiile politicienilor si militarilor de rang inalt rusi privind dezvoltarea militara nu puteau fi sustinute de economia rusa. Acum Franta are o pozitie separata si le da apa la moara…………….

  2. Grig says:

    Ar fi interesant sa notam ca aceste nave sunt in afara de cele cumparate de Rusia pentru inzestrarea Flotei Marii Negre (lac rusesc, nu?). Caci Rusia a zis ca daca aveau 1-2 Mistrale, terminau de doua ori mai repede cu georgienii (adica in 8 ore in loc de 1 zi), dar n’au avut!