Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia şi India semnează contracte de armament de 10 miliarde de dolari

Premierul rus, Vladimir Putin, se află în vizită oficială în India, în cursul căreia va semna mai mult de zece contracte de armament cu oficialii indieni.

Valoarea totală a contractelor este de aproximativ zece miliarde de dolari.

Contractele prevăd:
– vânzarea portavionului Amiral Gorşkov, o navă datând din perioada sovietică şi modernizată;

– vânzarea unor avioane de vânătoare MiG-29,

– instalarea de noi reactoare nucleare în statul Tamil Nadu, din sudul Indiei.

Vânzarea navei Amiral Gorşkov (INS Vikramaditya rebotezată de indieni) a fost amânată din cauza unor diferende financiare şi de întârzieri în livrarea de echipamente, care au generat temeri la Moscova că India ar putea fi tentată să pună capăt dependenţei sale de echipamentele ruseşti.

Noul acord referitor la Amiral Gorşkov, care urmează să fie semnat la New Delhi, este favorabil ambelor părţi şi va permite depăşirea dezacordurilor din trecut, a declarat miercuri Iuri Uşakov, consilier diplomatic al lui Putin. Preţul stabilit după modernizarea navei este de 2,3 miliarde de dolari.

sursa: The Times of India

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.