Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia şi Marea Britanie despre o intervenţie militară în Siria

Putin si Cameron. foto sott.etSituaţia extrem de tensionată din Siria, generată de posibilele atacuri cu arme chimice din data de 21 august, au inflamat agenda internaţională.
În acest context, preşedintele rus, Vladimir Putin, a avut luni, 26 august, o convorbire telefonică cu premierul britanic, David Cameron.

Potrivit AFP, citată de AGERPRES, convorbirea telefonică – care a avut loc la iniţiativa părţii britanice – “s-a axat, în principal, pe situaţia din Siria, urmare a informaţiilor publicate de media privind atacurile cu arme chimice, în apropiere de Damasc”.

Putin şi Cameron s-au referit, totodată, la aspecte legate de summitul G20 prevăzut pentru 5 şi 6 septembrie, la Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei), se arată într-un comunicat de la Kremlin.

De la presupusul atac cu arme chimice din 21 august, atribuit de SUA şi aliaţii săi regimului sirian, şi care a dus la pierderea a sute de vieţi (după unele surse)  apelurile occidentalilor la o intervenţie militară în Siria sunt din ce în ce mai presante, notează AFP.

Şeful diplomaţiei britanice, William Hague, a apreciat luni că este “posibil să se acţioneze în forţă, ca răspuns la folosirea armelor chimice în Siria, fără să se ajungă la un acord deplin în cadrul Consiliului de Securitate al ONU”.

Moscova continuă să îşi apere aliatul, Damascul, considerând că rebelii sunt cei care au recurs la armele chimice pentru a discredita guvernul sirian,potrivit AFP.

Intervenţia militară în Siria fără autorizarea Consiliului de Securitate al ONU sugerată de Londra şi Paris ar fi “periculoasă şi ar reprezenta o încălcare grosolană a dreptului internaţional”, a declarat luni şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.