Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia şi Norvegia desfăşoară exerciţii navale comune

Distrugatorul rus "Vice-amiral Kulakov" foto img.ezinemark.com

Rusia şi Norvegia desfăşoară începând cu 11 mai a.c., un exerciţiu naval comun de amploare, Pomor-2011.

Conform purtătorului de cuvânt al Flotei de Nord (rusă), exerciţiul va dura şase zile şi se va desfăşura în Marea Barents şi  Marea Norvegiei.

La exerciţiu participă din partea rusă un distrugator clasa Udaloy, “Vice-amiral Kulakov” din Flota de Nord, iar din partea norvegiană o fregată clasa Fridtjof Nansen fregata, “Helge Ingstad”, precum şi nave aparţinând pazei de coastă şi aeronave navale.

Exerciţiile vor include trageri de artilerie asupra ţintelor aeriene şi de suprafaţă, luptă anti-submarin, o misiune anti-piraterie, precum şi eliberarea unei platforme de petrol sau a unei neve comerciale confiscate de extremişti înarmaţi.

Rusia şi Norvegia au desfăşurat exerciţii navale similare şi în iunie anul în scopul realizării interoperabilităţii între cele două flote în timpul misiunilor în zona arctică.

sursa: RIA Novosti

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.