Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia şi Turcia – posibilă colaborare pentru dezvoltarea unui sistem de apărare antiaeriană

Rusia intenţionează să dezvolte împreună cu Turcia un sistem de apărare antiaeriană cu rază lungă de acţiune, pe baza sistemului de rachete sol-aer de tip S-300. Aceasta, potrivit lui Serghei Ladîgin de la Rosoboronexport, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

Turcia a lansat o licitaţie pentru achiziţionarea de sisteme antiaeriene cu rază lungă de acţiune, dar nu a fost câştigată de nimeni pâna în prezent.

“Rusia este pregătită să ofere în cadrul unui contract un produs ruso-turcesc bazat pe sistemul Antey-2500 (versiunea pentru export a sistemului S-300), de exemplu, să monteze sistemul antiaerian pe un şasiu turcesc”, a declarat Ladîgin la o expoziţie de armament în capitala peruană Lima.

Rosoboronexport propune Turciei să îşi “unească eforturile” cu Rusia în promovarea acestui sistem pe piaţă, a adăugat el. “Acest lucru înseamnă ca este posibil să discutăm vânzarea licenţei pentru producţia acestor sisteme altor ţări”, a continuat oficialul.

Sursa: RIA Novosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Rusia şi Turcia – posibilă colaborare pentru dezvoltarea unui sistem de apărare antiaeriană”

  1. szilard says:

    Rusia vrea o alianta cu China si India(poate oau deja), nici int-un caz cu Turcia care are licenta de avioane F-16 si au pus gaz pe foc in Criza rachetelor din Cuba(cred ca e o jumaherie a americanilor), dar si rusii or sa le livreze pe masura-rachete care se duc dupa colt.